
Brrr, venku je zima a pošmourno, že by psa nevyhnal.....Co na to vaše imunita ? Zlobí vás? Tak jí pojďme společně udělat radost vitaminovou bombou á la Řecko:
Ingredience:
hlávka zelí
mořská hrubá sůl
chilli papričky
mrkev
petrželová nať
celer
bílá paprika
česnek
Postup:
Zelí nakrájíme na středně velké kousky (nekrouháme na nudličky!) a nakládáme postupně do velké sklenice střídavě s celými stroužky česneku, na malé kostičky celeru, kolečky mrkve, kousky papriky, celými chilli papričkami a petrželovou natí.
Zvlášť si uvaříme vodu ve velkém hrnci a rozpustíme v ní dostatek hrubozrnné mořské nebo himalájské soli.
Vodou zalijeme sklenici s nakládanou zeleninou až po okraj a lehce přiklopíme víčkem, aby směs "dýchala". Nezavařujeme !
Co 3.den nálev ze sklenice scedíme do hrnce a znovu ihned studený vlijeme zpátky. Pokud česnek zmodrá, není to na závadu.
Směs kvasí při pokojové teplotě 14 - 21 dní, poté toursi přemístíme do menších uzavíratelných nádob a uchováváme v lednici až do úplného snědení
Tip na servírování:
Toursi naklademe na talířek, polijeme extra panenským olivovým olejem Agia Triada a posypeme pikantním kořením bukovo (drcené chilli).
Nejlépe chutná k pivu nebo jako zdravá chuťovka "meze".
Tak KALI OREXI a buďte zdraví !
(zdroj: https://www.facebook.com/kalimeraostrava)
Vaše Trischkaa (Marta)
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
SUPER
vypadá výborně
super