Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Míša Soukupová
Míša Soukupová
Vloženo 12. 4. 2016
Líbí se mi

Masný a mléčný průmysl – na co si dát pozor

Míša Soukupová
Míša Soukupová
Vloženo 12. 4. 2016
Líbí se mi
Masný a mléčný průmysl – na co si dát pozor

Masný a mléčný průmysl – na co si dát pozor

Zajímáte se o své zdraví? Vybíráte potraviny podle toho, aby vám prospívali? Pak je důležité podívat se na maso, mléko a výrobky z nich.

Nejsem striktní vegetarián. Ani k tomu nikoho nepřesvědčuji, pokud nechce sám. Jen je velmi důležité, abychom se znovu začali starat o to, co se děje, co jíme. Respektive, pokud chceme jít maso a mléko, je důležité vědět, odkud pochází. Současná jídelní mašinérie (velkochovy a velkovýroba) totiž škodí přírodě, je bezcitná, krátkozraká a hlavně - škodí i nám samotným.

Proč se dočtete v článku zde.

Jak jídlo ovlivní vaše zdraví, kondici a psychiku

I kdyby vám nezáleželo na přírodě, na tom, co se děje za vašimi dveřmi, na souvislostech… Starejte se o sebe. Zajímejte se o to, co vám doputovalo na talíř a jak. O to, jak jídlo, které jíte, ovlivní vás – váš vzhled, energii, zdraví, kondici i psychiku.

Jídlo, které nám prospívá, vzniká díky péči, vděčnosti a zodpovědnému přístupu. Ne díky hormonům, antibiotikům, vycpávkám, stresu a týrání.

Pokud stále ještě jíte maso a mléčné výrobky, zajímejte se o to, od koho je odebíráte. Jakým způsobem jsou zvířata chována, kde žijí, v jakých podmínkách, jak se k nim chovají, čím je krmí i jak je zabíjí.

Není to nic složitého. Buď si najděte přímo zemědělce nebo na internetu můžete dohledat potřebné informace u větších farem, společností… Protože ty, které to dělají jinak, se tím rády pochlubí. A je to tak dobře. Protože to, že chovají zvířata v dobrých podmínkách, je stojí větší náklady. Náklady na prostor, na lidi a další. I to je rozdíl mezi levným supermarketovým zbožím a potravinami, které mají hodnotu.

Proč potraviny z velkovýroby mají stále méně živin, co obsahuje maso a mléko z vystresovaných zvířat a jaké důsledky to má pro naše zdraví i životní prostředí si přečtěte tady: www.misasoukupova.cz/masny-mlecny-prumysl-jist-ci-nejist/

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 25. 6. 2020

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 4. 4. 2020

Odpovědět
Otyna
Otyna 17. 4. 2016

nejlepší je králík z našeho domácího chovu

Odpovědět
JanaV
JanaV 17. 4. 2016

u nás frčí z 80% maso a mléčné výrobky hlavně z farem, svetbedynek.cz, farmářské trhy Náplavká, Jiřák ... po narození našich dvou dcer dbám hodně co jíme ... navíc se určitě stavím za etické zacházení se zvířaty.... to co se děje v potravinářském průmyslu je strašné ...

Odpovědět
Tenderka
Tenderka 17. 4. 2016

vcera som pomahala mame zabijat sliepku a veru som si v ten den hovorila, ci sa nestanem vegetariánkou no potom som si povedala, ze predsa len doma viem, cim sme to krmili a ako tie sliepky chovame a kazdy den mame cerstve domace vajicka. To je na nezaplatenie

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
96 050
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.