Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Nicolletka
Nicolletka
Vloženo 17. 5. 2019
Líbí se mi

Kváskový domácí chléb aneb když krmíte Tamagočiho

Nicolletka
Nicolletka
Vloženo 17. 5. 2019
Líbí se mi
Kváskový domácí chléb aneb když krmíte Tamagočiho

Kváskový domácí chléb aneb když krmíte Tamagočiho

Kváskový chleba .

 

 

První naše seznámení bylo cca v roce 2013, kdy jsem podle pana Cuketky zkusila poprvé nehnětenou Šumavu (https://www.cuketka.cz/?p=11418) a byla to láska na první pohled i vůni . Pak už to jelo...přišla na řadu skupinka PečemPecen a další. Hltala jsem recepty, sháněla další a další informace, recepty a zkušenosti. Zamilova jsem si jeden čas toto, poté tamto, zkoušela jsem i koblihy, bagety, žitné chleby a další a další druhy chlebů se sušenými rajčaty, se škvarkami, cibulí, česnekem,... 

 

 

Pak jsem zkoušela péct i v domácí pekárně, ale nejraději mám stejně klasickou troubu. Máte někdo zkušenosti s kváskem a pečení z něj? Já svému kvásku říkám "Tamagoči". Jaké jméno má ten váš? Tamagoči mu říkám i proto, že se musí krmit, jinak může umřít a to jsem několikrát oplakala, než jsem se naučila ho sušit.

Nyní jsem neměla asi 2 roky čas péct z kvásku (Tamagočiho), protože jak já to nazývám: na "mazlení se" nebyl prostor. Stýská se mi ale po tom Tamagočim a jeho vůni po kyselých jablíčkách. Vždy se s těstem "mazlím" = hnětu rukama, míchám, připravuji ingredience, rozkrmuji kvásek a poté čekání na výtvor - vždy nějaký ten čas nebo plán to prostě zabere. Díky ale mým kamarádům a známým, kteří mi stále připomínají, že už by opět uvítali na návštěvu nebo k narozeninám ten můj domácí chlebík s láskou dělaný , se ke kváskovému pečení brzy vrátím. Chybí mi ta vůně čerstvě upečeného chleba, která se line celým domem, to prvotní zakrojení a ochutnávka patičky .

A ještě jedna otázka: děláte v ošatce nebo bez? Já mám kulatou z pedigu a oválnou ze slámy. Nejraději máme kulaté chlebíky . A když jsem jooooo líná, tak nechávám normálně v míse nebo vyklopím rovnou do rozpálené zapékací mísy .

 

Takže jdu zatím rozehřát troubu na jednodušší anglické houstičky 

 

Krásný den

 

Nicol 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
janinkad
janinkad 17. 5. 2019

Zatím jsem nezkoušela. vaše jsou k nakousnutí

Odpovědět
Nicolletka
Nicolletka 17. 5. 2019

Jojo, už se na ně zase těším

Ovace
Ovace 17. 5. 2019

Zatím jsem chleba nepekl

Odpovědět
Nicolletka
Nicolletka 17. 5. 2019

Asi pravý čas začít

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
86 536
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.