Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Nicolletka
Nicolletka
Vloženo 17. 5. 2019
Líbí se mi

Kváskový domácí chléb aneb když krmíte Tamagočiho

Nicolletka
Nicolletka
Vloženo 17. 5. 2019
Líbí se mi
Kváskový domácí chléb aneb když krmíte Tamagočiho

Kváskový domácí chléb aneb když krmíte Tamagočiho

Kváskový chleba .

 

 

První naše seznámení bylo cca v roce 2013, kdy jsem podle pana Cuketky zkusila poprvé nehnětenou Šumavu (https://www.cuketka.cz/?p=11418) a byla to láska na první pohled i vůni . Pak už to jelo...přišla na řadu skupinka PečemPecen a další. Hltala jsem recepty, sháněla další a další informace, recepty a zkušenosti. Zamilova jsem si jeden čas toto, poté tamto, zkoušela jsem i koblihy, bagety, žitné chleby a další a další druhy chlebů se sušenými rajčaty, se škvarkami, cibulí, česnekem,... 

 

 

Pak jsem zkoušela péct i v domácí pekárně, ale nejraději mám stejně klasickou troubu. Máte někdo zkušenosti s kváskem a pečení z něj? Já svému kvásku říkám "Tamagoči". Jaké jméno má ten váš? Tamagoči mu říkám i proto, že se musí krmit, jinak může umřít a to jsem několikrát oplakala, než jsem se naučila ho sušit.

Nyní jsem neměla asi 2 roky čas péct z kvásku (Tamagočiho), protože jak já to nazývám: na "mazlení se" nebyl prostor. Stýská se mi ale po tom Tamagočim a jeho vůni po kyselých jablíčkách. Vždy se s těstem "mazlím" = hnětu rukama, míchám, připravuji ingredience, rozkrmuji kvásek a poté čekání na výtvor - vždy nějaký ten čas nebo plán to prostě zabere. Díky ale mým kamarádům a známým, kteří mi stále připomínají, že už by opět uvítali na návštěvu nebo k narozeninám ten můj domácí chlebík s láskou dělaný , se ke kváskovému pečení brzy vrátím. Chybí mi ta vůně čerstvě upečeného chleba, která se line celým domem, to prvotní zakrojení a ochutnávka patičky .

A ještě jedna otázka: děláte v ošatce nebo bez? Já mám kulatou z pedigu a oválnou ze slámy. Nejraději máme kulaté chlebíky . A když jsem jooooo líná, tak nechávám normálně v míse nebo vyklopím rovnou do rozpálené zapékací mísy .

 

Takže jdu zatím rozehřát troubu na jednodušší anglické houstičky 

 

Krásný den

 

Nicol 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
janinkad
janinkad 17. 5. 2019

Zatím jsem nezkoušela. vaše jsou k nakousnutí

Odpovědět
Nicolletka
Nicolletka 17. 5. 2019

Jojo, už se na ně zase těším

Ovace
Ovace 17. 5. 2019

Zatím jsem chleba nepekl

Odpovědět
Nicolletka
Nicolletka 17. 5. 2019

Asi pravý čas začít

hudlenka
hudlenka 17. 5. 2019

Domácí chleby milujeme, díky za recept

Odpovědět
Nicolletka
Nicolletka 17. 5. 2019

Můj člověk

Tamara
Tamara 17. 5. 2019

Mám ráda dobrý čerstvý chleba.

Odpovědět
Nicolletka
Nicolletka 17. 5. 2019

Nejlepší je ten, který si člověk udělá...ta radost, vůně, křupavá kůrka a vše, co se tam dává, dává se většinou s láskou

lemur
lemur 17. 5. 2019

Krásný chlebík.

Odpovědět
Nicolletka
Nicolletka 17. 5. 2019

Děkuji . Už se těším, až zase od někoho dostanu domácí kvásek, protože jak zjišťuji, moc kvásková mapa nefunguje

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
84 935
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.