Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Kátfa
Kátfa
Vloženo 18. 4. 2019
Líbí se mi

Jehněčí zvládne i začátečník

Kátfa
Kátfa
Vloženo 18. 4. 2019
Líbí se mi
Jehněčí zvládne i začátečník

Jehněčí zvládne i začátečník

Nemá cenu tu otevírat edukativní okénko, o tom, jaké vitamíny a stopové prvky jehněčí obsahuje. Většinou to není ten pravý důvod, proč právě po tomto masu sáhneme.

Často se připravuje na jaře, právě kolem Velikonoc.

Ti z vás, kteří se namítají, že právě jehněčí smrdí (ano, nebojím se použít tento výraz), tak úplně zbytečně. Ovšem záleží co máte za maso, jestli ze supermarketu, nebo od chovatele (není třeba napovídat, která varianta je lepší). 

Každé zvíře má svůj specifický pach, ale pokud ze svaloviny odstraníte přebytečný lůj, je jídlo křehké a velice chutné. Přípravu zvládnou i naprostí začátečníci.

Suroviny:

  • 1 díl jehněčího masa (kýta, plec)
  • 1 díl na kostičky nakrájené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sádlo
  • sůl, pepř

Na sádle osmažíme cibulku. Jakmile začne chytat barvu (pro neznalce - přestane být bílá, ale začne pomalu žloutnout), přidáme nakrájený česnek a ještě chvilku restujeme. Když česnek začne vonět, přidáme maso. Zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Pak osolíme, opepříme a ještě chvilku restujeme. Jakmile už cibulka začne zlátnout, podlijeme vodou nebo vývarem tak, aby maso bylo mírně ponořené. Pak zaklopíme pokličkou a necháme dusit. 

Postupně podléváme a kontrolujte maso, až bude měkké, odklopte pokličku a vyvařením přebytečné vody zredukujte šťávu do potřebné hustoty. 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
hudlenka
hudlenka 18. 4. 2019

ale kde ho sehnat? U nás není k mání...

Odpovědět
avatar
Kateřina Burešová 22. 4. 2019

Ideálně u nějakoho lokálního chovatele. Pokud ani tuto možnost nemáte, zkuste internet. Tuším, že třeba bedýnky takové maso nabízí, i když cena je tam trochu jiná než u souseda

avatar
Kateřina Burešová 22. 4. 2019

Zase na druhou stranu, pokud my, jako spotřebitelé, vyvoláme poptávku (nejen po kvalitním mase), nabídka se začne ohánět

lemur
lemur 7. 1. 2018

Jehněčí i skopové jsem už dělala a chutná nám.

Odpovědět
Kátfa
Kátfa 7. 1. 2018

Jana7
Jana7 6. 1. 2018

já mám skopové ráda

Odpovědět
Kátfa
Kátfa 7. 1. 2018

Francis
Francis 6. 1. 2018

Prima tip! Děkuji za inspiraci

Odpovědět
Kátfa
Kátfa 7. 1. 2018

Od Vás, Slávko, mě to obzvlášť těší. Děkuji

sipeji
sipeji 6. 1. 2018

ještě nikdy jsem sama jehněčí nedělala

Odpovědět
Kátfa
Kátfa 7. 1. 2018

Doporučuji vyzkoušet

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
84 967
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.