Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Kateřina Burešová
Vloženo 4. 5. 2018
Líbí se mi

Fazolovo-olivová pomazánka

avatar
Kateřina Burešová
Vloženo 4. 5. 2018
Líbí se mi
Fazolovo-olivová pomazánka

Fazolovo-olivová pomazánka

Tentokrát zase něco, co zvládnou i děti a troufnu si říct, i s prstem v nose  Luštěninové pomazánky jsou skutečně dobré a ani jejich příprava není nijak náročná. Minulá, cizrnová, měla nečekaný ohlas, tak přidávám další, pro změnu z fazolí.

Použila jsem velké fazole, máslové. Mám je ráda, jen se musí déle namáčet (alespoň na 16 hodin). Určitě se hodí i adzuky, jen jsou menší a mají více šlupek. Ty obsahují oligosacharidy, který způsobují nadýmání. Určitě je důležité vodu před vařením vyměnit, luštěniny nesolit a přidat nějakou bylinku nebo kousek řasy. Tady jsem se o luštěninách rozepsala víc.

Pokud se s fazolemi nechcete vařit, určitě můžete použít i konzervu. Jen bych je propláchla.

Jak jsem postupovala?

  • půlku malého pečeného lilku
  • vařené fazole
  • černé olivy
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • bylinky či koření. Z bylinek se hodí oregáno nebo bazalka (čerstvou, prosím) a z koření je super římský kmín.

Pokud už máte uvařené luštěniny (otevřenou plechovku), připravte si lilek. Do dužiny lilku nakrojte mřížku (neprokrojte slupku) a osolte. Asi po 20ti minutách ho opláchněte, dejte na plech s pečícím papírem a pokapejte olivovým olejem. Asi 15 - 20 min pečte na 200 °C. Jakmile bude lilek gumovatý, nechte ho mírně vychladnout a lžící vydlabejte. Dužinu dejte do vysoké nádoby, v poměru 1 : 1 : 1 přidejte olivy i fazole a vyšlehejte tyčovým mixérem dohladka.

Nakonec dochuťte solí, pepřem a kořením podle chuti a možností

 

Více receptů najdete na mém blogu www.katfoblog.blogspot.cz

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 5. 6. 2020

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 29. 3. 2020

super

Odpovědět
lemur
lemur 6. 5. 2018

Vyzkouším.

Odpovědět
avatar

Budu ráda a dejte mi pak vědět

Clairest
Clairest 5. 5. 2018

Ta musí mít velmi zajímavou chuť

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
98 176
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.