Aby se vám podařilo vaše pečení, jak má, začněte výběrem toho správného tuku na pečení. Poradíme, jaký je šetrný k vaší linii, který prospěje zdraví a který bude nejlépe chutnat!

Tuků na pečení je mnoho, jaké jsou mezi nimi rozdíly, na co byste si při nákupu měli dát pozor a který vyhrál náš redakční test? Každé správné hospodyňce určitě záleží na výsledku pečení, kromě chuti je důležitá i vůně, barva a konzistence. Veškeré pečení však začíná u nákupu toho správného tuku.

Vybrat si můžete mezi několik typy. Proč vlastně nepečeme na másle? Když pomineme v průměru až o třetinu vyšší cenu, tak i ze zdravotního hlediska není máslo příliš vhodné. Sice máslová chuť je nezaměnitelná, ale máslo zvyšuje hladinu cholesterolu, tudíž bychom se ho měli při pečení stranit, nebo ho co nejvíce omezit.

Rostlinné tuky na pečení tedy představují vhodnější variantu. Zkušenost hospodyněk navíc praví, že díky rostlinným tukům, získá pečivo větší křehkost a cukroví je křupavější.

 Hera patří ke stálicím v našich kuchyní, představuje totiž ideální poměr rostlinných tuků a vodného roztoku, který ale obsahuje sušené syrovátko. To zajistí pečivu lepší chuť. Navíc oceňujeme i menší obsah soli.

Stella patří mezi rostlinné margaríny a obsahuje 80% tuku a nejvíce kalorií ( 100g / 720kcal). Je hodně olejová, to ucítíte hned při rozbalení. Ve vodném roztoku obsahuje pouze vodu, proto nepatří zrovna k nejchutnějším základům pečení. Máslové aroma téměř není cítit.
Zdroj obrázků: bing.com
 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account