Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

moly
moly
Vloženo 16. 1. 2021
Líbí se mi

Čočka červená, černá nebo klasika?

moly
moly
Vloženo 16. 1. 2021
Líbí se mi
Čočka červená, černá nebo klasika?

Čočka červená, černá nebo klasika?

Klasickou čočku jsem měla vždycky ráda, večer ji namočíme a k obědu už jen trošku povařím. Pak se mi ale dostala do ruky červená čočka a hledala jsem recept, jak ji uvařit. První pokus na salát dopadl rozvařeně, opravdu je velmi rychle hotová. Teď ji vaříme už jen na klasiku, s párkem, knedlíkem a okurkou. O knedlíku a čočce jsem již jeden článek napsala, tak vysvětlení hledejte tam

Cibulku nakrájíme na jemno a osmahneme. Čočku propláchneme a dáme vařit. Že je čočka hotová, poznám tak, že mírně změní barvu. Není již tak výrazně červená, ale víc do oranžova. Moje vychytávka je, že čočku zaliji troškou vody a až se vstřebá, tak použiju domácí lák z okurek, dodá čočce vyváženou chuť. Pak už stačí jen troška pepře a soli. Červená čočka je sice dražší, ale dá se nakoupit v akci. Červená čočka by měla být méně nadýmavá, takže se doporučuje třeba při kojení.

Již jste červenou čočku vyzkoušeli? A co třeba černou?

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Siraellen
Siraellen 16. 7. 2021

Mám ráda klasiku

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 20. 2. 2021

luštěniny máme u nás rádi

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 17. 1. 2021

čočku máme v nějaké podobě minimálně 2x v měsíci

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 17. 1. 2021

Do všech luštěnin při vaření přidávám snítky saturejky, trochu fenyklu, majoránky a tymiánu, abych zmírnila její nadýmací schopnosti a moje křeče. Pomáhá to.

Odpovědět
moly
moly 17. 1. 2021

Zajímavé, i ta červená velmi mírně nadyma, ale jen mírně. Zkusim to u té zelené, ale myslim, ze ani saturejku ani fenykl doma standartně nemáme

hudlenka
hudlenka 17. 1. 2021

zkuste něco z toho, já tedy tam lupnu vždy všechny 4 druhy bylinek, po špetce...snítku saturejky stáhnu z větvičky... pomáhá to, opravdu,

hudlenka
hudlenka 17. 1. 2021

červenou čočku máme moc rádi, dělám z ní "indickou" polévku, kterou milujeme anebo ji rychle povařím k večeři a podávám s vajíčkem, jako bílkovinovou večeři, někdy s plátky šunky ještě. Zelenou čočku vařím min. jednou do měsíce, jako hlavní chod k obědu a ze zbytku pak udělám polévku. Černou čočku mám doma, ale ještě jsem se na její zpracování nedostala. Udělám z ní salát.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
100 462
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.