Majoránka představuje typické koření klasické české kuchyně. Ano, česká kuchyně nepatří k těm nejzdravějším, ale právě majoránka je v ní nadmíru prospěšná. Pomáhá totiž stravitelnosti pokrmů, podporuje metabolismus a vylučování, zlepšuje činnost trávicí soustavy, působí proti nadýmání a dalším trávicím potížím.
Jako léčivá bylinka nese majoránka celou řadu účinků, ale v kuchyni slouží i její příjemná vůně, která dělá ještě voňavější a chutnější nejrůznější kulinářské výtvory. Ať už jde o bramboráky, guláš nebo karbanátky, bez majoránky by to nebylo ono. Ovšem s trochou fantazie najde majoránka své místo i v mnoha dalších pokrmech. Bylinku lze využít i pro přípravu zklidňujícího čaje.
Majoránkový čaj je prospěšný pro trávení, ale i proti stresu nebo menstruačním bolestem. Ženské potíže pomáhá majoránka zvládnout i v podobě bylinkové koupele, ovšem poslouží i jako napařovací lázeň k inhalaci – to zase proti rýmě. Kouzelná bylinka, které jsou přisuzovány i afrodiziakální účinky, toho však ještě víc!
Více o tom, co všechno majoránka dokáže se dozvíte tady…
Také patří majoránka k hvězdám vaší kuchyně?*enzo*

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account