Líbí se mi

Tisková zpráva, která mi vyrazila dech

Líbí se mi
Tisková zpráva, která mi vyrazila dech

Zadala jsem úkol kamarádovi, začínajícímu pisálkovi, aby mi napsal tiskovou zprávu. To, co mi přišlo...

Když v komentáři napsal, že text staví na mém příběhu, pomyslně se mi otevírala kudla v kapse, protože přes všechny mé protesty se stále vše staví na mém životě a vadí mi to. Nemám potřebu se jakkoliv zviditelnit. Ale když jsem pak četla text, dojatě jsem hltala každé slovo. Tohle prostě musíte číst. Poprvé mi nevadí, že jde i o můj život.

Tisková zpráva: Oživte web pro lidi s roztroušenou sklerózou

Jednou provždy: roztroušená skleróza mozkomíšní není o babičkovském zapomínání. Tato nemoc postihuje nejčastěji lidi od dvaceti do čtyřiceti let a mezi mnohé její příznaky patří třeba snížení pohyblivosti či citlivosti, poruchy vidění a s tím často spojené i psychické obtíže.

Vendulka Bočková je mladá žena, která roztroušenou sklerózou má. Diagnózu si ve svých dvaadvaceti letech musela z náznaků nemocničního personálu rozšifrovat sama. A ani dlouhé roky poté nezapomněla.

Nejen s nemocí, ale i s nepochopením svého okolí je v České republice denně konfrontováno na 19 000 pacientů – tedy alespoň těch, kteří se té své diagnózy dovtípili nebo našli odvahu se k ní oficiálně přihlásit. Pomocnou ruku všem nabídly Vendulčiny internetové aktivity.

Její web Život s RS léčil duše nemocných tři roky s takovou odezvou, až přerostl sám sebe. Po měsících usilovných příprav se začátkem září na serveru Hithit rozběhla kampaň s cílem vybrat dostatek financí na zprovoznění stránek nových. Ty by měly v ještě větší míře otevírat lidem s onemocněním cestu z jejich ulity a probouzet v nich radost ze života, ale také provádět osvětu společnosti a spojit tak světy zdravých a nemocných v jeden přirozený celek.

Pouhých 45 dní teď rozhodne, zda se projekt zařadí mezi úspěšné. Lákavá nabídka rozličných ručních výrobků, domácích pochutin a nevšedních zážitků či praktických služeb čeká na www.hithit.com na každého, kdo si za svůj obnos chce užít vybranou odměnu a hlavně nenahraditelný pocit z přispění k věci, která v českém neziskovém sektoru nemá obdoby.

napsal Jakub K.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 22. 6. 2020

Maruš11
Maruš11 2. 4. 2020

super, velmi přínosné

cestovatelka Ivona
cestovatelka Ivona 20. 9. 2016

Rád přispeji na dobrou věc, která pomůže

VendulkaB | fanoušek života

To nesmírně ráda čtu a děkuji

Siraellen
Siraellen 15. 9. 2016

přínosné

Děkuji

k.eva
k.eva 15. 9. 2016

Velmi přínosné. Mám takto nemocnou kamarádku.

VendulkaB | fanoušek života

Nevyzpytatelná nemoc. Přeji tedy zprostředkovaně hodně sil a minimum atak

ŽENY s.r.o. v číslech

testovaných produktů
registrovaných inspirativních žen
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.