Líbí se mi

Tisková zpráva, která mi vyrazila dech

Líbí se mi
Tisková zpráva, která mi vyrazila dech

Zadala jsem úkol kamarádovi, začínajícímu pisálkovi, aby mi napsal tiskovou zprávu. To, co mi přišlo...

Když v komentáři napsal, že text staví na mém příběhu, pomyslně se mi otevírala kudla v kapse, protože přes všechny mé protesty se stále vše staví na mém životě a vadí mi to. Nemám potřebu se jakkoliv zviditelnit. Ale když jsem pak četla text, dojatě jsem hltala každé slovo. Tohle prostě musíte číst. Poprvé mi nevadí, že jde i o můj život.

Tisková zpráva: Oživte web pro lidi s roztroušenou sklerózou

Jednou provždy: roztroušená skleróza mozkomíšní není o babičkovském zapomínání. Tato nemoc postihuje nejčastěji lidi od dvaceti do čtyřiceti let a mezi mnohé její příznaky patří třeba snížení pohyblivosti či citlivosti, poruchy vidění a s tím často spojené i psychické obtíže.

Vendulka Bočková je mladá žena, která roztroušenou sklerózou má. Diagnózu si ve svých dvaadvaceti letech musela z náznaků nemocničního personálu rozšifrovat sama. A ani dlouhé roky poté nezapomněla.

Nejen s nemocí, ale i s nepochopením svého okolí je v České republice denně konfrontováno na 19 000 pacientů – tedy alespoň těch, kteří se té své diagnózy dovtípili nebo našli odvahu se k ní oficiálně přihlásit. Pomocnou ruku všem nabídly Vendulčiny internetové aktivity.

Její web Život s RS léčil duše nemocných tři roky s takovou odezvou, až přerostl sám sebe. Po měsících usilovných příprav se začátkem září na serveru Hithit rozběhla kampaň s cílem vybrat dostatek financí na zprovoznění stránek nových. Ty by měly v ještě větší míře otevírat lidem s onemocněním cestu z jejich ulity a probouzet v nich radost ze života, ale také provádět osvětu společnosti a spojit tak světy zdravých a nemocných v jeden přirozený celek.

Pouhých 45 dní teď rozhodne, zda se projekt zařadí mezi úspěšné. Lákavá nabídka rozličných ručních výrobků, domácích pochutin a nevšedních zážitků či praktických služeb čeká na www.hithit.com na každého, kdo si za svůj obnos chce užít vybranou odměnu a hlavně nenahraditelný pocit z přispění k věci, která v českém neziskovém sektoru nemá obdoby.

napsal Jakub K.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
cestovatelka Ivona
cestovatelka Ivona 20. 9. 2016

Rád přispeji na dobrou věc, která pomůže

VendulkaB | fanoušek života

To nesmírně ráda čtu a děkuji

Siraellen
Siraellen 15. 9. 2016

přínosné

Děkuji

evionka
evionka 15. 9. 2016

Velmi přínosné. Mám takto nemocnou kamarádku.

VendulkaB | fanoušek života

Nevyzpytatelná nemoc. Přeji tedy zprostředkovaně hodně sil a minimum atak

VendulkaB | fanoušek života

A tisková zpráva byla dnes poprvé i uveřejněna na zpravodajském portále 24Zprávy: http://24zpravy.cz/ozivte-web-lidi-roztrousenou-sklerozou/

Tamara
Tamara 14. 9. 2016

Vendulko, nechci se opakovat po Leničce, mluví (píše) mi z duše. Přeji projektu hodně štěstí, Vám ještě víc a zapojím se taky.

VendulkaB | fanoušek života

Milá Tamaro, moc děkuji za Vaše vlídná slova a za zapojení se ještě více Projekt potřebuje podporu, jinak nemá šanci uspět

ŽENY s.r.o. v číslech

žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
žen v průměru na jedné akci v OC
registrovaných inspirativních žen
testovaných produktů
odeslaných produktů
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.