Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Ovace
Ovace
Vloženo 30. 6. 2017
Líbí se mi

Proč je tak důležité odkyselit svoje tělo? Jak na to?

Ovace
Ovace
Vloženo 30. 6. 2017
Líbí se mi
Proč je tak důležité odkyselit svoje tělo? Jak na to?

Proč je tak důležité odkyselit svoje tělo? Jak na to?

S postupujícím věkem stoupá všeobecně pravděpodobnost vzniku onemocnění. Jak může každý člověk vzít odpovědnost za zdraví do vlastních rukou?
Prevence má pro mě stejný význam jako udržení zdraví. Zdraví si udržíme, když budeme respektovat tři přikázání, které jsem formuloval takto: „Vyhýbej se škodlivinám“, „Jez, pij a konej užitečné věci“ a „Vylučuj škodliviny“. Je potřeba, abychom se vyhýbali škodlivým látkám a nesprávnému chování. Jezme a pijme tak, abychom získali vitální látky. Co se týká množství, je lepší spíše méně než příliš mnoho. Nezapomeňte na pravidelný pohyb, avšak přiměřený a na čerstvém vzduchu, aniž vám „dojde dech“. Pečujte smysluplně o tělo tak, aby pokožka zvnějšku, orgány a buňky uvnitř těla byly po celý život udržovány v čistotě, a tak se zachovala jejich funkčnost.

Mnoho nemocí vzniká na základě zanesení organismu struskou, neboli škodlivou usazeninou. Co si pod tím máme představit?

Lidský druh se dělí na dvě pohlaví, ale také na tři skupiny podle typu metabolismu. Rozlišuji usazovací typ, vylučovací typ a typ se sklonem k poškození tělesných struktur. Zdaleka ne každý člověk je tlustý, trpí celulitidou, revmatem nebo dnou. Například usazovací typ postihují zcela speci cké nemoci, respektive symptomy. Zanesení organismu struskou má jak své příčiny, tak samozřejmě i následky. Je to prastarý zákon příčiny a následku.

Příčinami zanesení organismu struskou jsou v první řadě škodliviny, které přijímáme z poživatin, ale také z přílišného množství kaloricky bohatých potravin, které sníme nebo vypijeme. Dalším důvodem zanesení organismu je nadměrná konzumace cukru a soli. Takzvané zanesení struskou je chemicky vytvoření soli, tedy molekulární sloučeniny jedu nebo kyseliny s neutralizující minerální látkou.

Při dostatečné výživě bohaté na minerální a vitální látky jsou obě ledviny schopné takovéto molekuly škodlivin vyloučit. V případě naší moderní stravy to možné není, takže se tyto soli, které lidově nazýváme strusky, transportují do břišního a ledvinového tuku, který obklopuje ledviny a střeva, ale také do tuku podkožního, později také do pojivové tkáně a svalů. Tam potom způsobují nejrůznější problémy. Začíná to zvýšením hmotnosti a otoky. Ale vede to také ke dně a revmatu, nebo v konečném stadiu dokonce k vředům, jako je bércový nebo diabetická noha.

Ve vaší knize Zdraví díky odkyselení a vyloučení škodlivin vysvětlujete, jak se člověk může pomocí jednoduchých prostředků zanesení organismu zbavit. Co je tedy třeba dělat?

Nejjednodušší metodou vyloučení škodlivin je mnou vyvinutý „Trojskok odkyselení“. Každý den je třeba vypít půl litru až litr bylinkového čaje, který strusku rozpustí, spolu s několika sklenicemi vody.

Výživa musí být plnohodnotná a vegetariánská, s přijatelným podílem syrové stravy. V každém případě musí být bohatá na vitální minerální látky, aby mohly ledviny vyloučit co možná nejvíc kyselin a jedů. Třetím skokem odkyselení je zásaditá péče o tělo, při které praktikujeme zásadité koupele celého těla, kou- pele nohou, zásadité peelingy, inhalace a zábaly, aby se i pokož- kou pomocí potních a mazových žláz vyloučilo co možná nejvíce škodlivin.

Může trojskok odkyselení provádět každý? Jak to probíhá? Na co je třeba dát pozor?

V zásadě může trojskok odkyselení provádět každý. Ale určité skupiny pacientů musí respektovat některé zásady. Vezměme si jako příklad pacienty s bolestmi nebo takové, kteří trpí Parkinsonovou chorobou, Alzheimerovým onemocněním nebo migrénou. Moje rada zní, že s každým rozpouštěním škodlivin musíme začít o to opatrněji, čím více člověk trpí bolestmi, čím poškozenější jsou jeho tělesné struktury nebo čím více jedů ten který pacient v sobě má. To znamená, že ze začátku pije menší množství čaje rozpouštějícího strusku.

Organismus, který chceme pročistit, je třeba vždy zásobovat dostatečným množstvím minerálních a vitálních látek. To posílí vylučovací orgány, především ledviny a játra. Zároveň intenzivně čistíme pomocí zásadité péče tělo prostřednictvím pokožky, abychom od začátku dobře a efektivně přispěli k úlevě pacienta po chemické stránce.

Čeho můžeme dosáhnout pomocí zásadité péče o tělo?

Čerstvě narozené miminko nám ukazuje, jak může vydatná zásaditá péče tělo pozitivně ovlivnit. Plod leží po dobu devíti měsíců v zásadité plodové vodě, která má alkalickou hodnotu pH přibližně 8,5. Potom přijde na svět se sametově hebkou, růžovou a dobře prokrvenou pokožkou. Takovou pleť si přejeme mít každý den po celou dobu života.

Zásaditá péče o tělo vytahuje z organismu kyseliny a škodliviny na základě principu vyrovnávání koncentrace. Škodliviny rozpustné v tucích se vylučují pomocí mazových žláz a škodliviny rozpustné ve vodě pomocí žláz potních. Zásaditá péče o tělo je tudíž přírodní péčí a je to nejúčinnější očista. Vylučování škodlivin podpořené alkalitou začíná v pokožce a při dlouhotrvajících koupelích pokračuje až do svalů a orgánů.

Je přivádění zásadotvorných minerálních látek do těla a provádění zásadité péče efektivní i samo o sobě, nebo jde především o souhru obou?

Obě tyto složky, zásadotvorné minerální látky nebo zcela paušálně vitální látky, a zásaditá péče se ani v nejmenším navzájem nepodmiňují. Přirozeně souhra působí efektivněji než jen samotná strava bohatá na zásady nebo samotná zásaditá očista těla. Můžeme však praktikovat obě samy o sobě, přičemž pro zachování zdraví a krásy je logicky naší povinností každý den konzumovat stravu bohatou na zásady a vitální látky.

K intenzivní zásadité péči o tělo bohužel dospěje mnoho lidí až tehdy, když se nepříjemně potí nebo nevábně „voní“, když se objeví otoky, svědění, pálení nebo nadváha a také tehdy, když se dostaví třeba dna, revma nebo bolesti.

Někteří lékaři říkají, že výživa a životní styl mají v porovnání s geny při vzniku nemocí jen malý význam. Co si myslíte vy? Názor, že výživa a životní styl mají pouze malý význam při vzniku nemocí, vedl bohužel celosvětově k tomu, že podle de nice Světové zdravotnické organizace je jen málokterý člověk zdravý.

Jsem toho názoru, že kdybychom to obrátili, skoro všichni lidé by byli zdraví nebo zůstali zdraví, kdyby se den za dnem stravovali omnimolekulárními potravinami, obsahujícími vitální, energeticky bohaté látky a vedli životní styl s malým podílem nezdravých potravin, ale zato s velkou porcí aerobního pohybu a kdyby se také otužovali.

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 31. 3. 2020

Odpovědět
HaHaHanka
HaHaHanka 30. 6. 2017

já si myslím, a několikrát jsem si to ověřila, že strava je daleko důležitější než genetika, strava a ještě bych doplnila způsob myšlení a chování, bohužel s genetikou nám rodiče předávají i špatné návyky a dogmata, která jsou daleko horší, než genetika, nutno ještě podotknout, že za to rodiče nemůžou, oni tak byli vychovaní ...

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 30. 6. 2017

strava je důležitá, kvalitní výběr surovin je samozřejmostí....

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 092
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.