Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

RED_ZK
RED_ZK
Vloženo 7. 7. 2021
Líbí se mi

Naučte se vařit beze stopy s novou kuchařkou!

RED_ZK
RED_ZK
Vloženo 7. 7. 2021
Líbí se mi
Naučte se vařit beze stopy s novou kuchařkou!

Naučte se vařit beze stopy s novou kuchařkou!

Co to znamená žít beze stopy? Úplně beze stopy bohužel nemůže žít nikdo, ale existuje mnoho tipů, jak tuto osobní zátěž, kterou klademe na naši planetu, snížit. Jedním z velmi efektivních řešení je zařazení více rostlinných produktů a potravin na úkor těch živočišných. Inspiraci můžete hledat v novém e-booku České veganské společnosti plném chutných rostlinných receptů, které jsou navíc bez exotických surovin.

E-book vyšel v rámci spolupráce se značkou Garden Gourmet a kromě lahodných receptů prakticky rozdělených na snídaně, svačiny, hlavní jídla a dezerty v něm najdete také zajímavé články s udržitelnými tipy od partnerů z Econea.cz, Zachraň jídlo, Tropikalia nebo od influencerky Dewii. Svými recepty do e-booku přispěly také influencerky MaruškaVeg, Surová Dcérka a Simona Málková.

„Každý jednotlivý den se můžeme (dokonce několikrát) rozhodnout, zda zvolíme šetrnější variantu a třeba také inspirujeme druhé, aby udělali to samé. Můžete začít rostlinnými pondělky nebo vyměnit svůj oblíbený řízek za rostlinný. Zkuste každý týden vyzkoušet nový rostlinný produkt a zařaďte do svého jídelníčku několikrát týdně luštěniny místo masa a masných produktů. V novém e-booku najdete spoustu inspirace od snídaně až po dezerty,”říká tvůrkyně e-booku Jana Hajrová.

E-book zdarma stáhnete zde.

Zapečené lilky podle influencerky Marušky Veg

 

Ingredience

2 lilky

2 lžíce oleje

2 stroužky česneku

2 červené cibule

1 mrkev

1 balení Sensational mletého Garden Gourmet

1 plechovka loupaných rajčat

koření: sladká paprika, chilli, sušená bazalka, sůl, pepř

100 g veganské alternativy sýru

1 hrst cherry rajčat

bazalka na ozdobení

Postup

  1. Lilky podélně rozkrojíme a vydlabeme, aby slupka zůstala maximálně 1 cm tlustá. Vydlabaný lilek nakrájíme na menší kousky. Nakrájíme také cibuli, česnek a mrkev nastrouháme nahrubo.
  2. Na oleji osmahneme cibuli s česnekem, poté přidáme nakrájený vydlabaný lilek a mrkev. Přidáme mleté a ochutíme kořením. Chvíli opékáme a poté přidáme plechovku loupaných rajčat a necháme 10 minut vařit.
  3. Směs přemístíme do vydlabaných lilků, posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme plátky cherry rajčat.
  4. Pečeme 40 minut na 200 °C, můžeme ozdobit lístky bazalky.

 

V rámci spolupráce České veganské společnosti s firmou Garden Gourmet proběhne také série webinářů na různá témata od zdraví po udržitelnost. Kalendář akcí můžete sledovat zde.

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
dasenaK
dasenaK 8. 7. 2021

Nic pro mne

Odpovědět
lemur
lemur 8. 7. 2021

Prima.

Odpovědět
Li
Li 7. 7. 2021

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 7. 7. 2021

to by se mi líbilo

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 7. 7. 2021

zajímavé

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
100 219
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.