Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Kateřina Burešová
Vloženo 20. 3. 2018
Líbí se mi

Jáhlový nákyp se špenátem

avatar
Kateřina Burešová
Vloženo 20. 3. 2018
Líbí se mi
Jáhlový nákyp se špenátem

Jáhlový nákyp se špenátem

Budete potřebovat:
180 g jáhel v suchém stavu
250 g čerstvého špenátu
2 větší vejce
trocha mléka (cca 150 ml)
1 cibule
česnek
sušená rajčata naložená v oleji
bylinky (já měla tymián a petrželku)
sůl, pepř
slunečnicový olej na vymazání formy
tvrdý sýr dle chuti na posypání, já použila ementál a parmezán
 
Dle návodu na obalu uvařte jáhly. Mezitím na pánvi orestujte cibuli, přidejte utřený česnek a čerstvý špenát. Až špenát „povadne“ odstavte z ohně. Já ho ještě pokrájela, aby se to dětem lépe jedlo. Smíchejte špenát s uvařenými jáhlami a přidejte sušená rajčata. Směs přendejte do zapékací misky vymazané olejem.
V mléce rozšlehejte vejce, přidejte trochu soli, pepře a oblíbené bylinky. Toto vlijte na jáhlovou směs. Nakonec vše zasype sýrem, který máte rádi.
Pečte při cca 180 °C zhruba půl hodiny.
 
Dobrou chut
 
Více receptů najdete na mém blogu www.katfoblog.blogspot.cz
 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 6. 6. 2020

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 29. 3. 2020

Odpovědět
Siraellen
Siraellen 18. 4. 2018

Mňam

Odpovědět
sipeji
sipeji 18. 4. 2018

super jarní recept

Odpovědět
avatar
Kateřina Burešová 19. 4. 2018

Určitě. Místo špenátu je možné dát kopřivy

Tvořilka97
Tvořilka97 18. 4. 2018

To musím vyzkoušet

Odpovědět
avatar
Kateřina Burešová 19. 4. 2018

Vyzkoušejte a dejte vědět, jsem zvědavá

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
98 178
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.