
Když dítě zkouší první mrkvičku, je načase zjistit, jestli se tahle zelenina nedá využít ještě chutněji!
Milé kuchařky,
Před několika dny začal můj syn Jáchym svůj výlet do světa chutí a vůní. Do světa opravdového jídla. Zatím tedy v podobě oranžové kaše podivné chutě, matkami nazývané první mrkvička, ale nějak se začít musí. Protože je mi jasné, že tahle zelenina bude nějakou dobu výrazně dominovat mému kuchařskému umění, napadlo mě toho využít. Rozhodla jsem se, že najdu ten nejlepší recept na mrkvový dort, známý také jako carrot cake. A našla jsem mrkvový dort rovnou po farmářsku.
Jak se mi to s vařením a pečením daří, které recepty jsem už vyzkoušela a s jakým výsledkem, můžete sledovat na mém blogu Marrsha’s Cookery Book.
Máte svůj vyzkoušený a oblíbený "mrkvový" recept? Napište recept nebo odkaz. Samozřejmě vás budu pravidelně informovat
Netuším, jak dlouho mi to bude trvat, každopádně člověk musí mít před sebou nějaké výzvy! Menší zádrhel vidím v tom, že v mnoha receptech se vyskytují vlašské ořechy, ideálně mleté. V nabídce českých supermarketů tak trochu chybí. Ekonomové by tento stav označili něco jako díra na trhu. Jestli víte, jak tuhle díru zaplnit, minimálně co se mých zásob týče, tak sem s tím
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Vypadá velmi dobře.
Já jsem se poprvé setkala s mrkvovým dortem, když jsem bydlela v 90. letech ve Švýcarsku a až potom jsem zjistila, že ho s oblibou dělají i "Amíci". Ve Švýcarsku se mu říká Rüeblitorte. Rüebli je ve švýcarské němčině mrkev : ). A jak jsem tak koukala, tak je hodně podobný tomu italskému. http://www.yfu.cz/recepty/mrkvovy-dort-po-svycarsku-rueblitorte/. Zdobím malými mrkvičkami - ty si z marcipánové obarvené hmoty vyrábím sama. Mňam
Hmm , já mám smůlu. Mrkve má doma dost ale rozhodla jsem se nějaký čas nejíst sladké...