Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Dominika Šimonová
Vloženo 21. 5. 2019
Líbí se mi

Smažený bez

avatar
Dominika Šimonová
Vloženo 21. 5. 2019
Líbí se mi
Smažený bez

Smažený bez

 

Černý bez je keř, někdy i stromovitého vzrůstu, s bohatými složenými vrcholíky silně páchnoucích krémově bílých květů. Plody jsou černé šťavnaté peckovice, obsahující velké množství černofialově zbarvené šťávy.

Příroda nám naděluje dary, které dokážeme více či méně využít. Květy černého bezu a třeba i květy akátu lze velmi atraktivně upravit smažením ve vinném těstíčku. Pokapané lučním medem je pak můžete podávat jako skvělý a neotřelý dezert.

4 porce

3 vejce
200 ml bílého vína
špetka soli
hladká mouka
12 květů černého bezu
olej na smažení

na podávání

med

Vejce a bílé víno rozšleháme se špetkou soli, postupně přisypáváme mouku, až se nám vytvoří polohusté těstíčko.

Do těstíčka namáčíme jednotlivé květy černého bezu a smažíme je na rozpáleném oleji dozlatova.

Smažené květy podáváme pokapané medem.

Smažené květy já osobně mám nejraději s bramborem i kvůli sladké chuti květů.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Svata
Svata 9. 7. 2019

Také jsem si tuto dobrotu dala

Odpovědět
KamilaK
KamilaK 29. 5. 2019

neláká mě

Odpovědět
Evaevik
Evaevik 25. 5. 2019

Tak na to se už taky nějaký čas chystám

Odpovědět
avatar
Anna Csanádiová 22. 5. 2019

Ještě jsem to nejedla, musím napravit.

Odpovědět
Daniele
Daniele 22. 5. 2019

Taky jsme jako děti chodily na "bezové řízky". Byl to dobrý oběd i svačina.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
84 983
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.