Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Simca
Simca
Vloženo 8. 4. 2016
Líbí se mi

* REFERENDUM * aneb „Co máte raději? Čemu dáváte přednost?“

Simca
Simca
Vloženo 8. 4. 2016
Líbí se mi
* REFERENDUM * aneb „Co máte raději? Čemu dáváte přednost?“

* REFERENDUM * aneb „Co máte raději? Čemu dáváte přednost?“

* REFERENDUM *
aneb „Co máte raději? Čemu dáváte přednost?“

Dokážete se rozhodnout - do dnešního souboje jsem vybrala  dva čokoládové, na první pohled stejné dezerty. Prostě lahůdky .......

Ten první se jmenuje FONDANT  a jeho typickou vlastností je vláčný vnitřek - „tekuté horké srdce“. Míchá se z čokolády a vaječného krému, může obsahovat i trochu mouky. Do fondantu se nešlehá sníh! Těsto na fondant dovoluje na rozdíl od suflé horký dortík z formičky vyklopit, protože drží tvar a nespadne. Navíc je jednodušší a méně zrádný. Jde u něj jen o čas.Správné načasování je tady alfou a omegou. Odděluje vláčný dezert s tekutým vnitřkem od suché buchty. Chuťově se pak jedná o rozdíl přímo propastný.

Druhý dezert se jmenuje SOUFFLÉ  a je to nákyp, zapečený (a servírovaný) ve formičkách, namíchaný ze směsi čokolády, žloutkového krému, mouky a sněhu (!) z bílků.  Při prvním ochutnání se vám v puse spustí ohňostroj a vaše tělo zaplaví hormony štěstí. Nebudete chtít přestat a při poslední lžičce budete přemýšlet, při jaké další příležitosti soufflé připravíte. Nebo možná ani nebude potřeba nějaké příležistosti…Čokoládové soufflé patří asi k jednomu z mých nejoblíbenějších dezertů. Stačí pozvat pár přátel a soufflé z vás udělá hvězdu večera. Opravdu.

 

Pokud jde o čokoládové dezerty, máte raději fondant nebo soufflé?

 

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 25. 6. 2020

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 4. 4. 2020

Odpovědět
Siraellen
Siraellen 11. 1. 2017

Odpovědět
Amanda
Amanda 9. 4. 2016

Zdroj a autor původního textu neuveden.

Odpovědět
Amanda
Amanda 8. 4. 2016

Zápisník labužníka 27 březen v 19:43 · * VÝSLEDEK REFERENDA * Naposled jsme vás žádali, abyste rozhodli v Referendu souboj dvou velmi podobných čokoládových dezertů, fondantu a soufflé. Bylo to velmi zajímavé, protože vaše názory si velmi odporovaly. Jeden hlasující například tvrdil, že fondant dělají všude, dá se koupit i předpřipravený a není tudíž tak zajímavý. Soufflé prý bylo vždy ukázkou umění vařit a dělá ho málokdo. Jiný hlasující naopak tvrdí, že fondant má zajímavější chuť. Jeden hlasující žádá více těchto zapomenutých nadýchaných čokoládových polibků z trouby. Výsledek je sice velice těsný, avšak platí. Mezi čokoládovými dezerty zvítězilo těsně soufflé nad fondantem!

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
93 078
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.