
Neumím si ani představit svátky pohody bez této neskutečně lahodné ač kalorické sladkosti, jakou je právě štola. Neodolatelné chutě a vůně se linou celou domácností a všem se sbíhají sliny. Vánoční štola je plná kandovaného či sušeného ovoce, voní po másle, citronové kůře a vanilce, zahalená do husté cukrové peřinky na povrchu.
Letošní rok jsem se nechala inspirovat právě zde , na ŽENÁCH sro.
Pátrala jsem a objevila úžasný recept, který pro nás všechny vyzkoušela Hudlenka. Její recept můžete nalézt zde:
Díky Hudlence si mohu dnešní den užít v předvánočním čase. Její recept jsem včera otestovala a dnes ochutnala. A musím zkonstatovat: pohádka. Jednoduchá, voňavá s naprosto luxusní chutí.
Můj TIP a BONUS navíc: pro mě neodmyslitelně k vánocům patří marcipán. Chutí a vůní ho ztěžka co nahradí. Dodala jsem „váleček“ marcipánové hmoty do rozváleného těsta, zabalila a upekla dle Hudlenčina postupu. Na finálním řezu je pak marcipán patrný. Celé štole dodá zase o kousek chuti a aroma navíc.
A jak se před-vánoční štola povedla, se můžete podívat zde:
Ač má štola dozrát zabalená v alobalu několik dní či dokonce týdnů, neodolala jsem. Chuť zvítězila nad rozumem a naše dnešní domácí snídaně byla taková malá před-vánoční premiéra.
Chutnala božsky!
Vyzkoušejte i vy prověřenou Hudlenčinu klasiku a mějte úžasně voňavé a sladké vánoce!
Dobrou chuť a spoustu úspěchů při pečení vám přeje Slávka.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
super
Také ji letos vyzkouším. Mám raději pečivo bez droždí. S tvarohem jsou pečiva moc dobrá.
Užijte si pečení . Krásný první adventní večer
Děkuji moc.