Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

moly
moly
Vloženo 4. 1. 2021
Líbí se mi

Pečené jehněčí s kořenovou zeleninou

moly
moly
Vloženo 4. 1. 2021
Líbí se mi
Pečené jehněčí s kořenovou zeleninou

Pečené jehněčí s kořenovou zeleninou

Již podruhé za měsíc se nám podařilo dostat se k jehněčímu z farmy. A protože jsou tam i kosti, řekli jsme si, že zkusíme jiný recept než osvědčený šašlik. 

Potřebujete: jehněčí

100ml oleje 

Oregáno a tymián 

Sůl a pepř

Kořenovou zeleninu 

6 stroužků česneku

Cibuli 

Olej nalijte do mističky, osolte, opepřete a přidejte prolisovaný česnek. Vzniklou marinadou potřete maso ze všech stran. Posypte oregánem a tymiánem, dejte do pekáče a nechte v chladu odpočívat a pracovat do druhého dne. Druhý den vyhřejte troubu na 180 stupňů a vložte pekáč s pokličkou. Za půl hodiny podlijte vodou. Nakrájejte cibuli na plátky, mrkev, celer a petržel na kolečka a přidejte do pekáče cca hodinu před koncem pečení. Maso zhruba dvakrát otočte a polívejte výpekem. Před koncem pečení (cca 3 hodiny celkem) sundejte pokličku, aby se maso hezky opeklo.

Nám tentokrát hodně chutná a podávali jsme s rýží.

Dobrou chuť.

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
benca
benca 5. 1. 2021

Odpovědět
dasenaK
dasenaK 5. 1. 2021

Občas ho dostaneme, také ho děláme se zeleninou

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 5. 1. 2021

Jehněčí nemám kde sehnat. Již jsem ho asi 20 let nejedla...

Odpovědět
moly
moly 5. 1. 2021

Zkuste na fb stránky farmářské produkty nebo tak něco, pro Brno na to mám super stránky a sehnala jsem tam moc dobre produkty a ještě tím podpořím místní zemědělce

sipeji
sipeji 5. 1. 2021

Já ještě jehněčí nikdy nejedla.

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 5. 1. 2021

pečené maso na zelenině s rýží mám moc ráda...

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
102 415
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.