Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

moly
moly
Vloženo 27. 5. 2021
Líbí se mi

Můj první cheesecake

moly
moly
Vloženo 27. 5. 2021
Líbí se mi
Můj první cheesecake

Můj první cheesecake

Moje maminka má v květnu narozeniny a protože ona všem dorty připravuje, rozhodla jsem se i já jí dort upéct. Letos jsem chtěla změnu od nepečeného dortu. Jako první mě nevím proč napadl cheesecake. Pročetla jsem proto recepty a vytvořila jsem si zase trošku vlastní cestu. Rady z Kuchařkaprodceru.cz jsou ale skvělé!

 

Surovin je potřeba překvapivě málo (ingredience jsou na dortovou formu o průměru 24 cm):

balení máslových sušenek 140 g - po mé zkušenosti bych použila dvě balení, příliš malá vrstva

60 g másla (pokud dvě balení sušenek, tak i dvakrát tolik másla)

2 měkké tvarohy kostka (jeden 250 g) a trošku mléka

130 g cukru

4 celá vejce

2 žloutky

Sušenky je potřeba nasekat, nejlépe mixérem, a smíchat s rozměklým máslem, nejlépe rozpuštěným máslem. Do dortové formy jsem dala pečící papír, lze vystřihnout kolečko na dno. Na pečící papír upěchujte hmotu sušenek s máslem. Nejlepší je dát formu zchladit do lednice než si připravíte krém. Krém jsem připravila z tvarohu - ten je potřeba vymíchat do hladka tak, aby se do něj dostalo co nejméně vzduchových bublinek. Následně je potřeba stejným způsobem rozmíchat tvaroh s cukrem a pak i vejci. Já jsem na začátku vymíchávání tvarohu přidala kapku mléka, protože byl tvaroh příliš tuhý. Tvarohový krém nechte pět minut odpočivat, aby ho opustily bublinky vzduchu a předhřejte troubu na 160 stupňů bez horkovzduchu.

Nejlepší je prý péct ve vodní lázni a výsledek je úplně jiný než klasika. Dobře, řekla jsem si, ještě jsem to nedělala, vyzkoušíme. Jako první je potřeba obalit formu alobalem a umístit do trouby plech, na který položíte formu. Uvaříte vodu a formu zalijete horkou vodou. Třicet minut je dobré nechat troubu zavřenou a pak jen lžičkou vyzkoušet, poklepat na formu z boku, když již krém není tekutý ale ještě se třese jako pudink, je hotový. 

Nejdůležitější je chlazení a to by mělo být minimálně 8 hodin. Četla jsem, že nejlepší je cheesecake až třetí den a mohu potvrdit, každý den chutnal trošku jinak, druhý, třetí ale čtvrtý den nám přišel nejlepší.

Kdyby Vám popraskal, lze krásně zamaskovat třeba šlehačkou, čokoládou nebo ovocem či jiným zdobením.

Dobrou chuť

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Honzicek
Honzicek 26. 11. 2021

mnam

Odpovědět
Siraellen
Siraellen 16. 7. 2021

Vypadá božsky

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 28. 5. 2021

povedený, moje dcera dělá úžasné dorty a taky skoro snacha

Odpovědět
moly
moly 1. 6. 2021

Děkuji, tohle byl fakt úplně první a moc nám chutnal, tak snad příště bude ještě lepší

hudlenka
hudlenka 28. 5. 2021

vypadá krásně, jste šikulka

Odpovědět
sipeji
sipeji 28. 5. 2021

Vypadá výborně.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
102 415
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.