Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Marika Korcová
Vloženo 19. 11. 2018
Líbí se mi

Domácí nadýchané nočky

avatar
Marika Korcová
Vloženo 19. 11. 2018
Líbí se mi
Domácí nadýchané nočky

Domácí nadýchané nočky

Jestli jde u nás něco na odbyt - téměř po stovkách kusů, pak domácí noky či nočky. Jdou jíst téměř ke všemu anebo dokonce samostatně jen polité máslem, anebo rozpraženým špekem.

  • 1 kg brambor vařených ve slupce (můžete i den předem)
  • 250 g - 300 g polohrubé mouky (pořádně prosít)
  • 2 vejce
  • špetka soli

  

 Postup je jednoduchý, jen dělejte nočky malé a zbytečně nepřidávejte mouku, ať nemáte místo nadýchaných noček tvrdé hrudky.

 

A jak na to?

Brambory oloupeme, nastrouháme, osolíme a smícháme se dvěma vejci. Mouku přidáváme pozvolna, ne všechnu najednou, a zpracováváme těsto. Nejlépe to jde vlastníma rukama. Nedělejte těsto příliš moučné, noky by měly být nadýchané.

Z dobře vypracovaného těsta tvarujeme nejdříve válečky. Z válečků potom oddělujeme stejně velké kousky a tvoříme nočky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou nahoru.
Mohu-li poradit, pak zcezené ještě nasypte do máslem mírně vymazané mísy, nebudou se lepit a můžete servírovat.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 1. 6. 2020

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 28. 3. 2020

super

Odpovědět
lemur
lemur 20. 11. 2018

Vyzkouším.

Odpovědět
gustawka
gustawka 19. 11. 2018

Mám ráda gnocchi

Odpovědět
Siraellen
Siraellen 19. 11. 2018

Určitě vyzkouším

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 310
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.