Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Madame Chic
Madame Chic
Vloženo 6. 4. 2016
Líbí se mi

Toskánské lahůdky, které je třeba ochutnat

Madame Chic
Madame Chic
Vloženo 6. 4. 2016
Líbí se mi
Toskánské lahůdky, které je třeba ochutnat

Toskánské lahůdky, které je třeba ochutnat

Toskánsko láká své návštěvníky historií, uměním, úžasnou krajinou s cypřišemi, vínem, skvělím jídlem a typickými potravinami, na které jsou Toskánci hrdí. Například o místním olivovém oleji tvrdí, že je nejlepší na celém světě . Ale, pojďme se podívat i na další lahůdky tohoto krásného regionu.

CHIANTI – jedno z nejznámějších italských vín, konkrétně vyráběno v provinciích Arezzo, Florencie, Pisa, Pistoia, Prato a Siena. Počátky jeho produkce sahají do 13. století. Je skladováno v tradičních lahvích obalených slámou zvaných fiasco. Pro Chianti je charakteristická temně sytá červená barva a vyznačuje se ovocným aroma

PECORINO TOSCANO – je jemnější než ostatní druhy a velmi kvalitní

LARDO DI COLONNATA – Toskánský špek z oblasti Colonnata. Je ze speciálně vykrmovaných vepříků proležený kořením a solí. Nechává se zrát téměř rok v malé vaně z mramoru.

CANTUCCINI - jsou to mandlové sušenky, které se podávají jako sladká tečka po jídle. Neobsahují žádný tuk, nemá se v nich co kazit, a proto si je můžete napéct do zásoby

Recept na sušenky Cantuccini

Budete potřebovat:

1/2 kg hladké mouky 00
1/2 kg cukru krystal
150 g mandlí
1,5 g kypřícího prášku do pečiva (na špičku nože)
4 vejce
špetka soli

1. Mandle nasekáme nahrubo, mouku nasypeme na vál, přisypeme cukr, kypřící prášek do pečiva a špetku soli, promícháme.
2. Ve směsi vytvoříme důlek, do kterého rozbijeme vejce a všechny ingredience spolu propracujeme, přidáme mandle a zapracujeme.
Z těsta vytvarujeme válečky o průměru cca 3 cm a poklademe je v rozestupech na plech vyložený pečicím papírem.
3. V troubě předehřáté na 180 °C je pečeme 20 minut.
Poté je vyjmeme z trouby a okamžitě našikmo nakrájíme na plátky široké 2 cm.
Nakrájené Cantuccini ještě 15 minut sušíme v troubě při 180 °C, necháme vychladnout a podáváme.
4. Tyto sušenky jsou tvrdší,  při podávání se máčejí do dezertního toskánského vína Vin Santo, ale můžeme použít jakékoliv jiné dezertní víno.

Dobrou chuť !

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Tamara
Tamara 7. 4. 2016

Sušenky vypadají lákavě, vyzkouším.

Odpovědět
Madame Chic
Madame Chic 7. 4. 2016

určitě vyzkoušejte, ale jsou opravdu takové suché a tvrdé

jana350
jana350 7. 4. 2016

vyzkouším

Odpovědět
Skipinka
Skipinka 7. 4. 2016

Krásný kraj

Odpovědět
gustawka
gustawka 6. 4. 2016

To rozhodne

Odpovědět
benca
benca 6. 4. 2016

aj vinko nie

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
85 645
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.