Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Madame Chic
Madame Chic
Vloženo 21. 3. 2016
Líbí se mi

Chutě Andalusie jsou vyvážené a sexy

Madame Chic
Madame Chic
Vloženo 21. 3. 2016
Líbí se mi
Chutě Andalusie jsou vyvážené a sexy

Chutě Andalusie jsou vyvážené a sexy

"Pokud bych si měl vybrat místo pro svou poslední večeři, zvolil bych Andalusii. Seděl bych v nějaké vile vysoko nad Córdobou, popíjel sklenici hutného červeného vína, které je stejně temperamentní jako krev španělských tanečnic, a sluhové by na podnosech nosili tu jejich marnivou paletu geniálních jednohubek, kterým říkají tapas." Ernest Hemingway

Španělská kuchyně byla stejně jako kultura ovlivněna příchodem Arabů a také samozřejmě i plavbami do Jižní Ameriky. Vlivu Arabů lze přičíst používání koření jako šafrán a římský kmín, rozšíření medem slazených sladkostí, přidávání ovoce a mandlí do nejrůznějších jídel.

Hlavním jídlem celého dne je oběd, snídaně není zas až tak důležitá. Oběd se podává asi od půl 2 do 16 hodin a většinou mívá více chodů. Po dlouhém obědě následuje SIESTA. Večeře začíná nejdřívě ve 21 hodin, někdy i později, když už se u nás většinou chystáme ke spánku...Stravování je prostě úplně odlišné.

Tapas - malé jednohubky, které se podávají buď před jídlem, ale i během celého dne a hlavně večera k vínu či sangrii. Tapas se jedí rukama bez příborů a talířků. Tapas se dělají v mnoha a mnoha kombinacích chutí.

Sangría - vinný a ovocný punč s malím množství alkoholu a s nakrájenými kousky ovoce. Je to vinikající a díky ovoci osvěžující nápoj.

Dalším výborným nápojem obsahují alkohol je Sherry. Víno na Sherry se pěstuje pouze v přesně vymezené oblasti mezi městy Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda a El Puerto de Santa María. Toto označení vzniklo v roce 1933 a všechna vína této odrůdy pěstována v této oblasti mají označení původu "Jerez-Xeres-Sherry“. Sherry je 5 druhů a celá jeho historie a výroba stojí za napsání samostatného článku.
Mezi sladké pokrmy patří například:

Turron - mandlová nebo oříšková pasta s medem, skořicí a piniovými oříšky.

Churros con chocolate - podlouhlá kobliha smažená ve vrstvě oleje (a tedy hodně mastná), která se namáčí v čokoládě.

Španělské jídlo i pití považuji za nejchutnější na světě. Chutě jsou vyvážené, sexy a vše v sobě má takovou zvláštní energii, náboj, který jsem v jídle nezažila nikde jinde. Ola

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 25. 6. 2020

Odpovědět
xxkouckaxx
xxkouckaxx 6. 5. 2020

jejich kuchyni neznám

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 4. 4. 2020

super

Odpovědět
gustawka
gustawka 21. 3. 2016

Odpovědět
Amanda
Amanda 21. 3. 2016

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
93 921
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.