Zimní řecký salát
Postup:
Čínské zelí omyjeme pod studenou vodou, okapeme a nakrájíme na nudličky. Balkánský sýr nakrájíme na kostičky, červenou papriku a rajče také na jemné kostičky, olivy celé. Vše smícháme v míse a zalijeme připraveným a dokonale rozpuštěným dressingem. V lednici můžeme vychladit. Podáváme jako přílohu k pokrmu nebo samostatně jako lehkou večeři s mírně opečenou bagetkou.
Dressing: 4 lžíce octa, 4 lžíce cukru krupice, 8 lžic olivového oleje, sůl, pepř, 2 vrchovaté lžíce oregana, 5 stroužků česneku a více dle chuti, 300 - 400 ml vody
RECEPTY:
Autor: Archiv www.kucharidodomu.cz
Foto: ©SAMphotostock.cz / Geka Sk200g - balkánskÝ sýr (doporučujeme značky Klasa)1ks - rajče10ks - olivy zelené dle chuti1ks - červená paprika300 – 400g - čínské zelípříprava - 10vaření - 10