Teplý karotkový salát je plný vitamínů a lahodných chutí. Super rychlá večeře, která ušetří vaši peněženku

Vytisknout recept
Svou sladko-kyselou chutí dodá chmurnému dni veselejšího ducha. Můžete ho využít i jako přílohu k rybě. Získá tak honosnější a noblesnější titul.
 
Připravte si na 2 porce salátu nebo 4 porce přílohy:
  • 6 větších mrkví (cca 500 g)
  • ½ konzervy nakládané kukuřice (cca 120 g)
  • 1 větší cibule
  • 4 PL kokosového oleje
  • Špetka cayennského pepře
  • 1 a ½ ČL soli
  • 1 citron (nejdříve si nastrouhejte kůru a poté vymačkejte šťávu)
  • 2 PL třtinového cukru
  • ½ PL vinného octa
  • 1 PL nasekaného koriandru
  • 10 ks mladého polníčku
Můj TIP: pokud máte doma cibuli červenou, vezměte tuto. Salát bude ve výsledku barevnější.
 
Postup přípravy:
 
  1. Nejdříve si tepelně upravte mrkev. Oškrábejte ji a nakrájejte na tenká kolečka. Pozor, ať se vám během vaření nerozlámou. Doporučuji krájet tak 3 mm široké. Mrkev vložte do studené vody a vařte cca 15 minut. Mrkev musí být krásně křupavá. Slijte vodu a nechte okapat.
  2. Cibuli nakrájejte na půl měsíčky.
  3. Na pánvičce si rozehřejte olej a zpěňte na něm cibuli. Přidejte třtinový cukr a zkaramelizujte.
  4. Přidejte uvařenou mrkev a prohoďte s karamelovou cibulí. Není již potřeba žádné delší tepelné úpravy.
  5. Okořeňte cayennským pepřem. Právě ten dodá salátu prohřívací efekt a pikantní chuť.
  6. Přidejte citronovou kůru a šťávu, vinný ocet a sůl. Promíchejte.
  7. Přisypte kukuřici a spojte se směsí na pánvičce.
  8. Na závěr přidejte koriandr.

500g - Karotka čerstvá
1/2ks - Konzerva sladké kukuřice
1ks - Cibule
4lžíce - Kokosový olej
1špetka - Cayennský pepř
1 a 1/2lžička - Sůl
1ks - Citron
2lžíce - Třtinový cukr
1/2lžíce - Vinný ocet
1lžíce - Koriandr (nasekaný čerstvý)
10ks - Mladé listy polníčku
příprava - 20
vaření - 30
Kategorie Salát
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account