Teplý karotkový salát je plný vitamínů a lahodných chutí. Super rychlá večeře, která ušetří vaši peněženku
- 6 větších mrkví (cca 500 g)
- ½ konzervy nakládané kukuřice (cca 120 g)
- 1 větší cibule
- 4 PL kokosového oleje
- Špetka cayennského pepře
- 1 a ½ ČL soli
- 1 citron (nejdříve si nastrouhejte kůru a poté vymačkejte šťávu)
- 2 PL třtinového cukru
- ½ PL vinného octa
- 1 PL nasekaného koriandru
- 10 ks mladého polníčku
- Nejdříve si tepelně upravte mrkev. Oškrábejte ji a nakrájejte na tenká kolečka. Pozor, ať se vám během vaření nerozlámou. Doporučuji krájet tak 3 mm široké. Mrkev vložte do studené vody a vařte cca 15 minut. Mrkev musí být krásně křupavá. Slijte vodu a nechte okapat.
- Cibuli nakrájejte na půl měsíčky.
- Na pánvičce si rozehřejte olej a zpěňte na něm cibuli. Přidejte třtinový cukr a zkaramelizujte.
- Přidejte uvařenou mrkev a prohoďte s karamelovou cibulí. Není již potřeba žádné delší tepelné úpravy.
- Okořeňte cayennským pepřem. Právě ten dodá salátu prohřívací efekt a pikantní chuť.
- Přidejte citronovou kůru a šťávu, vinný ocet a sůl. Promíchejte.
- Přisypte kukuřici a spojte se směsí na pánvičce.
- Na závěr přidejte koriandr.