Salát z černé čočky Beluga

Vytisknout recept
Příprava
Nejprve si dáme vařit 200 g černé čočky. Čočku si ještě propláchnu horkou vodou a dám jí do kastrůlku s 3/4 hrnkem vody. Čočku vaříme do změknutí, nebo až se vyvaří všechna voda.
Mezi tím si na pánvi rozehřeju dvě lžíce olivového oleje a přidám 4 nahrubo nastrouhané mrkve a papriku nakrájenou na kostičky. Zeleninu trochu osolím a nechám jí orestovat. Jakmile je zelenina opečená, přidám si dva stroužky česneku nakrájeného na drobno. Pak si lžičkou oškrabejte kůru z 2 cm zázvoru a ten nastrouhejte na jemno a přidejte k zelenině. Pořádně vše smíchejte a rovnou přidejte 200 ml kokosového mléka.
Směs krátce povařte a pak přidejte vařenou černou čočku a řádně promíchejte a dochuťte solí.
 
Servírování
Do talíře si vložte salát dle chuti a na vrh dejte pár lžic salátu s černou čočkou a pokapte na vrh citrónem.
200g - Černá čočka Beluga
4ks - Mrkev
1ks - Paprika
2lžíce - Olivový olej
2stroužek - Česnek
2 cmks - Zázvor
200ml - Kokosové mléko
1/2ks - Citrón
1lžička - Sůl
ks - Listy salátu, rukola .....
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Salát
Uvařila AnnaTůmová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account