Jsme světem inspirací, příběhů a motivací.
vložila 1.6.2013
20 min.
příprava
20 minut min.
vaření
2 porce
 
Ingredience
  • Řapíkatý celer     ks
  • Jablka     2 ks
  • Sterilovaná sladká kukuřice    100 g
  • Zakysaná smetana     150 g
  • Sůl, pepř, citronová šťáva, olivový olej     ks
  • Polníček      ks

Lehký salát s řapíkatým celerem

Stonky řapíkatého celeru a jablka oloupeme a obojí nakrájíme na velmi drobné kostičky. Zakápneme olivovým oleje a citronovou šťávou, lehce osolíme, opepříme. Přidáme kukuřici a zakysanou smetanu a promícháme. Salát (může být polníček, rukola či obyčejný ledový salát) nakrájíme nebo natrháme na drobnější kousky a vše smícháme. Necháme asi půl hodinu dobře vychladit v ledničce.

Ideální ke grilovanému masu, ale i jen tak jako samostatná lehká svačina s pečivem.

 

Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Místo, kde můžeš psát a diskutovat (55)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
11.1.2017
Udělám....
10.1.2017
Řapíkatému celeru jsem chvíli přicházela na chuť, ale už ho sem tam použiji.
5.1.2017
Vypadá božsky a určitě je vynikající
Mám hloupý dotaz - jak loupete řapíkatý celer? Já ho beru škrabkou na brambory po vnější (té oblé) straně a hranách, vnitřní stranu (tu úžlabinu) oloupat prostě neumím. Děláte to někdo nějak jinak? Často v receptech čtu "Oloupaný řapíkatý celer", ale jiné loupání mne nikdy nenapadlo. Takže jde to i jinak?
Dělám to stejně jako vy - škrabkou na brambory a jde to prostě....blbě....tu vnitřní stranu občas vezmu malým nožíkem, ale i tak je z toho poměrně velký odpad. A v obchodě rozhodně volím řapíkatý celer s velkými tlustými stonky
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (55)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
11.1.2017
Udělám....
10.1.2017
Řapíkatému celeru jsem chvíli přicházela na chuť, ale už ho sem tam použiji.
5.1.2017
Vypadá božsky a určitě je vynikající
Mám hloupý dotaz - jak loupete řapíkatý celer? Já ho beru škrabkou na brambory po vnější (té oblé) straně a hranách, vnitřní stranu (tu úžlabinu) oloupat prostě neumím. Děláte to někdo nějak jinak? Často v receptech čtu "Oloupaný řapíkatý celer", ale jiné loupání mne nikdy nenapadlo. Takže jde to i jinak?
Dělám to stejně jako vy - škrabkou na brambory a jde to prostě....blbě....tu vnitřní stranu občas vezmu malým nožíkem, ale i tak je z toho poměrně velký odpad. A v obchodě rozhodně volím řapíkatý celer s velkými tlustými stonky