Koprošky

Vytisknout recept
 

Postup přípravy receptu

 
Slaninu nakrájíme na čtverečky, opražíme a tuk slijeme. Škvarečky a tuk použijeme později.
Syrové brambory oloupeme, jemně nastrouháme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, smícháme s moukou (půl hladké a půl polohrubé) a s nastrouhaným tvrdým tvarohem na husté těsto. Do těsta přidáme také jemně pokrájený kopr. Kopru má být aspoň 1 svazeček.
Do vřící osolené vody buď z prkénka nožem nebo přes ploché struhadlo s většími otvory házíme halušky. Když vyplavou na povrch, jsou uvařené. Koprošky vybereme cedníkem, propláchneme horkou vodou, dáme do mísy a promícháme s trochou oleje, aby se neslepily. Podle chuti přidáme vegetu.
Na talíři koprošky hustě posypeme strouhaným sýrem (dobrý je i uzený), předem vyškvařenou slaninou a pomastíme tukem ze slaniny.
Jako přílohu ke koproškám může být hlávkový salát se zálivkou.
 
 

100g - parmezan
750g - syrove brambory
1lžíce - olej
250g - mouka
50g - tvrdy tvaroh
100g - slanina
2ks - vejce
1-2ks - cerstvy kopr
příprava - 40
vaření - 15
Kategorie Salát
Uvařila AnetaGinova

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account