Dáváme ženám příležitosti a práci
Restované fazolky s anglickou slaninou
vložila 20.11.2015
10 min.
příprava
15 min.
vaření
4 porce
 
Ingredience
  • cibule větší    1 ks
  • stroužky česneku    3 ks
  • anglická slanina    25 dkg
  • zelené krájené fazolky mražené    40 dkg
  • cukr krystal    2 lžíce
  • sádlo (olej)    1 lžíce
  • balzamikový ocet     ks

Restované fazolky s anglickou slaninou

Na pánev dáme lžíci sádla (oleje), na proužky nakrájenou větší cibuli a na plátky nakrájené 3 stroužky česneku. Vše krátce orestujeme. Pak přidáme 25 dkg anglické slaniny nakrájené na kostičky a dále restujeme. Když je slanina dozlatova, přidáme 2 lžíce krystalu (lepší je hnědý) a necháme zkaramelizovat. Na zkaramelizovanou směs nasypeme fazolové lusky a chvilku provaříme.  Nakonec ochutíme solí a balzamikovým octem.

Hodí se jako výborná příloha ke grilovanému masu ,nebo lehká večeře.

Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Čtěte také
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (53)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
8.2.2018
Díky za skvělý tip, ještě jsem nezkoušela
7.1.2018
to miluju
7.1.2018
to miluju
15.11.2017
Slaninu doma zbožňujeme, musím vyzkoušet!
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (53)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
8.2.2018
Díky za skvělý tip, ještě jsem nezkoušela
7.1.2018
to miluju
7.1.2018
to miluju
15.11.2017
Slaninu doma zbožňujeme, musím vyzkoušet!