Restované fazolky s anglickou slaninou

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Uvařila MarieFišerová

Ingredience

  • 1 ks Větší cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 250 g Anglická slanina
  • 400 g Zelené fazolky mražené
  • 2 lžíce Cukr krystal
  • 1 lžíce Sádlo nebo olej
  • Balzamikový ocet

Instrukce

  • Na pánev dáme lžíci sádla (oleje), na proužky nakrájenou větší cibuli a na plátky nakrájené 3 stroužky česneku. Vše krátce orestujeme. Pak přidáme 25 dkg anglické slaniny nakrájené na kostičky a dále restujeme. Když je slanina dozlatova, přidáme 2 lžíce krystalu (lepší je hnědý) a necháme zkaramelizovat. Na zkaramelizovanou směs nasypeme fazolové lusky a chvilku provaříme.  Nakonec ochutíme solí a balzamikovým octem.
    Hodí se jako výborná příloha ke grilovanému masu ,nebo lehká večeře.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account