Restované fazolky s anglickou slaninou
vložila 20.11.2015
10 min.
příprava
15 min.
vaření
4 porce
 
Ingredience
  • cibule větší    1 ks
  • stroužky česneku    3 ks
  • anglická slanina    25 dkg
  • zelené krájené fazolky mražené    40 dkg
  • cukr krystal    2 lžíce
  • sádlo (olej)    1 lžíce
  • balzamikový ocet     ks

Restované fazolky s anglickou slaninou

Na pánev dáme lžíci sádla (oleje), na proužky nakrájenou větší cibuli a na plátky nakrájené 3 stroužky česneku. Vše krátce orestujeme. Pak přidáme 25 dkg anglické slaniny nakrájené na kostičky a dále restujeme. Když je slanina dozlatova, přidáme 2 lžíce krystalu (lepší je hnědý) a necháme zkaramelizovat. Na zkaramelizovanou směs nasypeme fazolové lusky a chvilku provaříme.  Nakonec ochutíme solí a balzamikovým octem.

Hodí se jako výborná příloha ke grilovanému masu ,nebo lehká večeře.

Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Čtěte také
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (50)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
15.11.2017
Slaninu doma zbožňujeme, musím vyzkoušet!
9.11.2017
moc dobré
24.10.2017
Výborné fazolky
19.10.2017
Moc dobré.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (50)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
15.11.2017
Slaninu doma zbožňujeme, musím vyzkoušet!
9.11.2017
moc dobré
24.10.2017
Výborné fazolky
19.10.2017
Moc dobré.