Babiččiny noky do polévek i jako příloha k hlavnímu jídlu

Vytisknout recept
Do menší misky rozklepneme vejce, dáme podravku, krupici a olej. Vše dobře promícháme.
Kdo chce, může přidat i najemno nakrájenou pažitku či jiné zelené bylinky. 
Pokud se vám hmota zdá příliž řídká, přidáme ještě trochu krupice, aby se vše krásně spojilo, pokud se vám stane, že se směs zdá být pro změnu příliž tuhá, můžete kapnout trochu oleje. (Někdy se totiž stává že krupice saje víc tekutin.)
Hmota by měla být hustější konzistence, avšak noky jsou po uvaření vláčné.
Přidáváme 1/2 kávové lžičky, či celou lžičku do vroucí polévky přibližně 5 min. před dovařením, nočky krásně nabydou na objemu. 
Já dělám nočky menší, nejsou pak tak tuhé a je jich více.
Můžeme však podávat i jako přílohu k jídlům. 
 
1ks - Vejce
1lžička - Podravka
1hrst - Krupice dětská
2-3lžíce - Olej
příprava - 10
vaření - 5
Kategorie Polévka
Uvařila MagdaKusalová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account