Výživná krémová cesnaková polievka so stonkovým zelerom

Vytisknout recept
1. Olivový olej rozohrejeme v hrnci.
2. Pridáme roztlačený cesnak a mierne orestujeme.
3. Zalejeme vodou a pridáme ošúpané na kocky nakrájané zemiaky a na menšie kúsky nakrájaný stonkový zeler.
4. Ochutíme soľou a varíme cca 30 minút.
5. Keď je zelenina mäkká, vyberieme ju z hrnca, vložíme do mixéra a rozmixujeme na hladko. Prípadne môžeme zeleninu rozmixovať dohladka tyčovým mixérom v hrnci.
6. Polievku na chvíľu odstavíme zo zdroja tepla a pridáme kyslú smotanu, ktorú dobre vmiešame do polievky.
7. Podávame s krutónmi, ktoré si opečieme z chleba na suchej panvici.
 
3lžíce - Olivový olej
8stroužek - Cesnak
1l - Voda
3ks - Zemiaky
500g - Stonkový zeler
ks - Morská/himalájska soľ
2lžíce - Kyslá smotana
ks - krutóny
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Polévka
Uvařila SilviaMatúšková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account