Švédská rybí polévka

Vytisknout recept
Já se rybích polévek bála, jednak je vařit tak i někdy ochutnat *sad* nedůvěra asi z dětsví.. Ale můj muž letos začal chodit na pravidelné rybářskévíkendy a tak se mi už na mrazáku tlačí kapr, amur a sumec. Hledala jsem recept jak tyto ryby využít. Synovi dávám občas dušeného amura a pak mi zbyde na dně hrnce ,,vývar,, a tato polévka je skvělá.. Je pravda, že v receptu je víno, ale já udělala bez a byla také výborná 😉
  • Cuketu nakrájejte a posolte, nechte ,,vypotit,, a pak nakrájejte ještě na menší kousky.
  • V hrnci rozehřejte oliv.olej a něm orestujte na malé kousky nakrájenou šalotku, poté přidejte česnek, na drobno nakrájenou mrkev, petržel, celer a nakonec přidejte i cuketu.
  • Ochutíme solí, pepřem, kari a šafránem. Zalijte vínem a redukujte.
  • Až se alkohol z vína vyvaří, přidejte rybí vývar a asi 15minut vařte.
  • Poté přidejte smetanu a polévku rozmixujte.
  • Dle chuti ještě dokořeníme a zakápneme citrónem.
  • Oloupané krevetky osmažíme do růžova nebo můžeme jen přidat maso z vývaru či uzeného lososa a trošku kopru.
Dobrou chuť!
 
2lžíce - Olivový olej
2ks - Šalotka
2-3stroužek - Česnek
2ks - Karotka
1ks - Petržel
1ks - Menší cuketa
1ks - Stonek řapíkatého celeru
ks - Sůl, pepř, špetka šafránu, kurkumy nebo kari
2dcl - Bílé víno
1,2l - Rybí vývar
200ml - Smetana 31%
ks - Na ozdobu krevety nebo uzený losos nebo špetka kopru
ks - Šťáva z půlky citrónu
příprava - 10
vaření - 40
Kategorie Polévka
Uvařila LucieHolbová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account