Dáváme ženám prostor, příležitosti a práci. Již 5 let!
Gulášovka s hlívou ústřičnou – sytá polévka nebo jako guláš
vložila 11.3.2018
20 min.
příprava
40 min.
vaření
4 porce
 
Ingredience
  • 1 bolení hlívy ústřičné    1 ks
  • 200 g vepřového mpletého od farmáře    1 ks
  • 2 brambory    1 ks
  • rajčatový protlak (100% rajčata)    4 lžíce
  • bujon (bio kostka nebo domácí)    1 ks
  • malá cibule    1 ks
  • strozžek česneku    2 ks
  • majoranka nebo oregano    1 lžíce
  • pepř, sůl , mletý kmín     1 lžička
  • ghi nebo máslo s olejem    2 lžíce

Gulášovka s hlívou ústřičnou – sytá polévka nebo jako guláš

Začneme tím, že si na rozpáleném tuku osmažíme cibulku dosklovata, přidáme rozdrcený (paličkou) česnek, na nudličky pokrájenou hlívu a poté mleté maso. Mícháme dokud se kousky masa nerozpadnou na malé hrudky, přidáme půlku koření a rajčatový protlak. Krátce zarestujeme a podlijeme asi půl litrem až litrem bujonu (podle toho kolik chcete polévky a jakou požadujete hustotu). Já mám tenhle recept skoro radši jako guláš, než polévku – pěkně nahusto. 

Necháme vařit na mírném ohni asi 20 minut a poté přihodíme oloupaný a očištěný brambor na kostičky a dokořeníme dle potřeby. Vaříme dalších 15-20 minut dokud nejsou brambory měkké. 

Podáváme s pečivem, ale šla by i rýže, pokud máte hustší verzi.

Dobrou chuť 

Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Čtěte také
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (17)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
18.3.2018
miluji brokolici
15.3.2018
12.3.2018
díky
12.3.2018
dobrá inspirace
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (17)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
18.3.2018
miluji brokolici
15.3.2018
12.3.2018
díky
12.3.2018
dobrá inspirace