Bezový sirup

Vytisknout recept
A už se to zase blíží. Konečně! Ještě chvíli a už bude kvést černý bez. A to znamená, že se bude jako každý rok připravovat nová várka bezového sirupu. Celý recept na tuto dobrotu – domácí bezový sirup na vás čeká na blogu. 
Jako "bonus" si můžete k bezu přidat omyté lístky meduňky, nebo máty.
Tip a rada současně: Květy černého bezu trháme na místě, které není znečištěné např. výfukovými plyny, ideálně někde u lesa, na louce, zahradě.. Pak není nutné květy omývat vodou, jelikož bychom z nich odstranili i pyl.
25ks - květů černého bezu
5l - převařené vody
70g - kyseliny citronové
1ks - okrájený citron
2kg - cukru krystal (nebo třtinového)
příprava - 30
vaření - 10
Kategorie Nápoje
Uvařila GabrielaSedláková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account