Žemlovka s jablečno-dýňovou náplní. Voňavá, sytá a snadná večeře
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Kulatou formu o průměru cca 23 cm vymažte kokosovým olejem.
- 1/2 pečené menší dýně
- 2 středně velká sladší jablíčka
- 4 PL javorového sirupu
- 1 ČL mleté skořice
- 3 vajíčka
- 120 ml mléka (obyčejného nebo rostlinného. Naprosto skvělé je mandlové)
- 1 PL javorového sirupu (nebo medu)
- 2 PL BIO kokosového cukru (pokud nemáte, použijte třtinový. Hnědý cukr propůjčí žemlovce krásný karamelový nádech i aroma)
- Pečenou dýni vydlabejte a vložte do robotu.
- Jablíčka oloupejte, zbavte jadřince a překrájejte na menší kousky. Přidejte k dýni. Obě suroviny rozmixujte do hrubší konzistence.
- Přendejte do misky. Oslaďte javorovým sirupem (nebo medem), přidejte mletou skořici a důkladně spojte.
- Pečivo nakrájejte na tenké plátky asi o šířce 1 cm. Polovinou poklaďte dno formy.
- Naneste jablečno-dýňovou náplň a zakryjte druhou polovinou plátků pečiva.
- Zalijte připravenou zálivkou a vložte do vyhřáté trouby.
- Pečte zhruba 45 - 50 minut, dokud povrch nezíská hnědou karamelovou barvičku.