Vepřová panenka s pečenou zeleninou

Vytisknout recept
Vepřové panenky jsem nasolila, potřela olejem a dala do lednice uležet na 24 hodin. Druhý den jsem si předehřála troubu na 180°C na program z obou stran s větráčkem.
Nakrájela jsem si všechnu zeleninu na požadované kousky, viz foto. Zeleninu jsem vyskládala na plech a posolila, opepřila a potřela olejem a malinko podlila vodou (tak 2dcl). Vložila jsem ji takto připravenou do vyhřáté trouby (zeleninka trvá tak 30 minut, podle toho, jak máte silné plátky.
Mezitím jsem si panenku zatáhla na pánvi krásně dokola po dvou minutkách jsem otáčela a zataženou panenku jsem zabalila do alobalu...Zabalené panenky jsem dala do menšího pekáčku a na 15 minut přidala do trouby k zelenině. Pak to chce trochu citu jak na tu zeleninu, tak na panenku, aby panenka nebyla syrová a zelenina spálená :-D.
Ale určitě to zvládnete. Kdyžtak panenku vyndejte a rozkrojte, aby jste zkontrolovala, jak na tom je ;-).
Dobrou chuť! 
2ks - vepřová panenka
1ks - lilek
1ks - cuketa
2ks - kukuřice
4ks - brambory
2ks - červená paprika
100g - sušená rajčata
8stroužek - česnek
3špetka - sůl
3špetka - pepř
1dcl - olej
příprava - 30
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila MonikaPopelářová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account