Večeře přesně podle mého stylu
vložila 13.11.2017
10 min.
příprava
10 min.
vaření
1 porce
 
Ingredience
  • mozzarella     1 ks
  • rajčata    4 ks
  • bazalka větvička    1 ks
  • piniové oříšky    2 lžíce
  • olivový olej, balsamico    3 lžíce
  • chleba - krajíc    2 ks
  • sýr cheddar plátek     1 ks
  • mořská sůl    1 špetka

Večeře přesně podle mého stylu

Žádné velké vaření, ale zato moc dobrá a lehká večeře.

Vše je o ingrediencích 

Než koupíte rajčata - přivoňte si! Já čuchám ke každé zelenině i ovoci, ale rajčata ty prostě MUSÍ vonět. A osobně kupuji nejraději ty na větvičce. A pokud to jde tak na trhu.

Mozzarella - nejlépe buffalo, ale když není možnost tak klidně normální hlavně ale TUČNOU - všechno co je light, dia, 0% tuku atd. je bez chuti a bez zápachu. Jak někoho napadlo udělat ze smetanového sýru light verzi? Absurdita stejně tak mléko, smetana, jogurty...prostě chtějte vždy 100% chuti ne 0% tuku. Jestli chcete zhubnout, zaběhejte si

Bazalka - už 2 měsíce (!!) mi žije doma bazalka v květináči, má jediná květina v bytě. Já jí neustále ujídám a ona neustále dorůstá. To je sen. 

Olej a balsamico - KVALITA prosím. Zde opravdu nešetříme. Na vaření kupte kvalitu nižší, ale pro studenou kuchyni sáhněte po lepším. Já miluju nefiltrované oliváče, samozřejmě extra virgin a krémové balsamico. To bych mohla jíst pořád.

Sůl - ano i tady máte na výběr! Jedlá sůl kilo za dvacku to ale asi nebude. Můj favorit je Maldonská sůl - vločky. Když není ta, tak určitě kvalitní mořská sůl - taková ta vlhká...nebo třeba libečková z trhu mňam

Postup:

Tak a teď si nakrájíte rajčata, prsty natrháte / rozevřete mozzarellu (krájením se nějak ztrácí chuť, pěkně ji natrhejte po vláknech), posaďte tu smetanovou krásku na rajčátka, posypte trhanou (bylinky NIKDY, nikdy nekrájet, jen trhat) bazalkou, přidejte oříšky (kdo chce opraží) a řádně polijte (nebo pokapte haha to není můj případ) olivovým olejem a balsamicem (na saláty mám ve spreji a je to super vychytávka). Všechno navrch posolíme a uděláme si toastík podle svého gusta. Já do svého nejradši dávám jen red cheddar a pár kapek tabasca. A lžíce chilly majonézy. 

Dobrou chuť!

 

 

Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Čtěte také
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (5)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
18.11.2017
15.11.2017
jo, to je dobrota... a jste mi sympatická, že jste pro kvalitní ingredience a zásadně také proti light výrobkům... a zkuste himálajskou sůl - česnekovou od firmy Cereus, na té já ujíždím, ona obsahuje i trochu chilli a je fantastická
15.11.2017
Super. Vyzkouším.
14.11.2017
MŇam, to vypadá dobře
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (5)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
18.11.2017
15.11.2017
jo, to je dobrota... a jste mi sympatická, že jste pro kvalitní ingredience a zásadně také proti light výrobkům... a zkuste himálajskou sůl - česnekovou od firmy Cereus, na té já ujíždím, ona obsahuje i trochu chilli a je fantastická
15.11.2017
Super. Vyzkouším.
14.11.2017
MŇam, to vypadá dobře