Telecí plátky na houbách

Vytisknout recept
Telecí kýtu si nakrájíme na plátky, které naklepeme paličkou na maso.Stačí lehce, neboť je to maso křehké. Poté osolíme a opepříme, rukou hezky koření vetřeme do masa.
Cibuli si nakrájiíme na jemno. Sušené houby si včas namočíme do studené vody, pokud jsme zapomněli, tak je přelijeme teplou vodou, rychleji změknou.
Do tlakového hrnce dáme olej a pak na něm orestujeme cibuli. Pokládáme na to plátky masa, aby se zatáhly. Otočíme je, když jsou zatažené, vsypeme houby i s trochou vody a nakonec zalijeme horkým vývarem. Vše promícháme a tlakový hrnec na 25 minut uzavřeme,
necháme dusit.
Poté hrnec otevřeme, plátky masa vyndáme do misky a omáčku podle chuti a pottřeby zahustíme. Já jsem dneska použila instatní jíšku.
 
Podáváme s rýží.
 
Dobrou chuť přeje Hudlenka
4ks - telecí kýta
1ks - cibule
1hrnek - houby
3lžíce - olej
ks - sůl, pepř
1/2l - hovězí vývar
ks - instantní jíška
příprava - 10
vaření - 45
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account