Slaninový dort

Vytisknout recept
 
Tento dort je vhodný především pro masožravé členy rodiny.
 
 
Nejdříve jsem kulatou formu vyložila pečícím papírem.
Poté jsem postupně začala vkládat jednotlivé vrsty ingrediencí, které v závěru vytvořily slaný dort.
První vrstvou byla slanina. Upozorňuji, že jsem musela koupit slaninu dostatečně dlouhou tak, aby překryla všechny ostatní vrstvy. Takže byla hodně dlouhá. Jednotlivé plátky slaniny jsem pokládala jednuvedlé druhé od středu misky až ven přes okraj zapékací misky.
Na slaninu jsem položila brambory nakrájené na tenké plátky. Ty jsem posolila.
Další vrstvou bylo mleté maso, které jsem ochutila pepří a solí.
Na toto mleté maso jsem vyklopila fazole, které jsem zakoupila v plechovce ve slaném nálevu.
Fazole jsem pokryla plátkami sýru ementál.
Další vrstou byla cibule, kterou jsem nakrájela na tenké plátky.
A jedeme dál - další vrstva brambory, nakrájené na tenké plátky a posolené.
Poté opět vrstva mletého masa a na ně vrstva fazolí.
Na fazole jsem nakrájela sýr čedar a opět přikryla vrstvou osolených brambor.
Dílo bylo dokonáno. To celé jsem přikryla slaninou, která mezitím přesahovala okraj formy.
Vložila jsem do trouby a to celé jsem pekla na 200°C 40 minut.
1ks - cibule
1sklenička - fazole
100g - ementál
100g - čedar
záleží na velikosti - asi 4ks - brambory
200g - slanina
200g - mleté maso
1špetka - sůl
1špetka - pepř
příprava - 10
vaření - 40
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Eva Kuntová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account