Dáváme ženám prostor, příležitosti a práci. Již 5 let!
Šafránkové rizoto s krevetami
vložila 8.3.2018
30 min.
příprava
30 min.
vaření
3-4 porce
 
Ingredience
  • rýže arborio    200 g
  • šalotky    2 ks
  • česneku    2 stroužek
  • olivového oleje     kapka
  • zeleninového nebo kuřecího vývaru    1 l
  • sýru cottage     150 g
  • šafránu    pár snítek (5-8) ks
  • soli     špetka
  • vyloupaných krevet     300 g
  • citronu     půl ks

Šafránkové rizoto s krevetami

Najemno nakrájenou šalotku nechte společně s česnekem změknout - na kapce olivového oleje v hluboké pánvi. Přidejte nepropranou rýži ( nebude před úpravou nasáklá vodou ) a zlehka jí osmahněte. Postupně přidejte vývar, položte snítku šafránu, doladte špetkou soli a nechte vařit.

Prozatím si nechte na druhé pánvi rozpustit sýr cottage a s poslední dávkou vývaru jej zapracujte do rýže, promíchejte a nechte opět provařit.

Na pánvi ozehřejte kapku olivového oleje se štávou z citronu.

Nasolené krevety lehce z každé srany osmahněte. (2-3 minuty)

TIP: Šafrán dodá rýži krásnou zlatou barvu, zatímco sýr cottage jí dodá krémovou konzistenci. Krevetky zase doplní chut a příjemně nasytí. 

 

Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Čtěte také
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (8)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
11.3.2018
luxusní, mňam
9.3.2018
to vypadá famozně ;)
9.3.2018
To vypadá skvěle
9.3.2018
krevety nejím, ale vypadá to krásně
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (8)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
11.3.2018
luxusní, mňam
9.3.2018
to vypadá famozně ;)
9.3.2018
To vypadá skvěle
9.3.2018
krevety nejím, ale vypadá to krásně