Jsme světem inspirací, příběhů a motivací.
vložila 14.10.2014
20 min min.
příprava
25 min min.
vaření
3-4 porce
 
Ingredience
  • Pohanka lámanka    250 g
  • Vejce    2 ks
  • Česnek    4 stroužek
  • Majoránka     ks
  • Sůl     ks

Pohankové bramboráky, stojí za to zkusit!

Pohankovou lámanku propláchneme, zalijeme vroucí vodou a necháme 15-20 minut pod pokličkou nabobtnat. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Do zchladlé kaše přimícháme syrová vejce.

Hmotu rozetřeme zhruba v půlcentimetrové vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby a pečeme dozlatova.

Směs je možné taky osmažit jako klasické bramboráky. Pokud těsto nedrží, přidáme dvě lžíce pohankové mouky. Pohanková placka může mít spoustu variací, přidáním bylinek vznikne bylinková placka, kari jí dodá indický nádech. Můžete vyzkoušet i sladkou variantu.

Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Místo, kde můžeš psát a diskutovat (34)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
13.12.2016
pohanka je moc zdravá
7.8.2016
Zajiimavy
9.6.2016
29.5.2016
díky za recept
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (34)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
13.12.2016
pohanka je moc zdravá
7.8.2016
Zajiimavy
9.6.2016
29.5.2016
díky za recept