Obalované zelí s bramborem, zeleninovou přílohou a tatarskou omáčkou

Vytisknout recept
Nejprve dáme vařit vodu do dvou hrnců. Do jednoho dáme sůl a kmín, oloupeme brambory a dáme je uvařit. Do druhého dáme spařit do vroucí vody zelí, které před tím nakrájáme na širší plátky. Zelí vyndáme z vroucí vody a necháme chvíli vychladnout. Mezi tím dáme do hlubokého talíře či mísy vejce, která osolíme, přidáme hladkou mouku a pivo a rozšleháme vidličkou. Do směsi namočíme vychladlé plátky zelí, které následně obalíme ve strouhance a osmahneme v rozpáleném oleji na pánvi.
Mezi tím se nám uvaří i brambory, které slijeme.
Na talíř dáme brambory  které omastíme rozpuštěným máslem. Na syrové zelí, které nám ještě zbylo dáme smažené obalené zelí, strouhanou mrkev a řepu.
Kdo má rád, může si dát i tatarku.
Dobrou chuť. 😉
1ks - zelí hlávkové menší
1hrnek - strouhanka
2ks - vejce
2lžíce - hladká mouka
1lžička - sůl
4ks - brambory
1/8ks - máslo
1špetka - kmín
1ks - mrkev strouhaná
1ks - červená řepa strouhaná
ks - olej
1/2dcl - pivo světlé
příprava - 5
vaření - 25-30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila JanaFidrová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account