Co takhle exotické sushi, ovšem bez jediného kousku ryby?

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila LucieDelicious

Ingredience

  • 2 ks Nori řasa
  • 1 hrnek Zbytky mrkve z odšťavňování
  • 1/2 ks Avokádo
  • 1/4 ks Okurka hadovka
  • Kvalitní sójová omáčka
  • Wasabi pasta
  • Nakládaný zázvor

Instrukce

  • Základem je mít zbytky z odšťavňování. Proto začneme odšťavněním mrkví. Šťávu vypijeme, zbytky uschováme. 
    Následně si nori řasu poklademe mrkví, doplníme na tenké plátky nakrájeným avokádem, okurkou zbavenou zrníček a opatrně pomocí bambusové podložky srolujeme. Pomocí vody smotanou řadu přilepíme, aby držela a nerozmotala se.
    Krájíme ostrým nožem, který si vždy namočíme do studené vody, po rozkrojení očistíme v utěrce a opět namočíme. Je potřeba mít pevnou ruku a nebát se toho, jinak se celé dílo může zkazit.
    Podáváme klasicky se sójovou omáčkou, wasabi a nakládaným zázvorem. *wine*
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account