Letní bezlepkové meruňkové knedlíčky

Vytisknout recept
Meruňková sezóna právě vrcholí, co jiného si udělat než ovocné knedlíky? 🙂
Postup:
Všechny suroviny smícháme a necháme těsto chvíli odpočinout.
Potom klasicky obalujeme meruňky těstem. Můžete je opatrně vypeckovat, ale není to nutné. Těsto se trochu lepí, je dobré si navlhčit ruce.
Knedlíky vhodíme do vroucí vody a vaříme 5 minut. Opatrně vyndaváme, propíchneme každý vidličkou a necháme odejít páru.
Servírujeme přelité rozpuštěným ghí (či máslem) a zakysanou smetanou, kdo chce, může si je přisladit moučkovým cukrem. 
 
250g - Hutný farmářský tvaroh
100g - Mouka tapioková
1ks - Vejce, špetka soli
10ks - Meruňky menší bio / ze zahrádky
2lžíce - Zakysaná smetana a ghí na ozdobení
příprava - 10
vaření - 5
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila AntonínMikeška

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account