Kuře zapečené s bramborami a zeleninou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 1 hour
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 6 ks Kuřecí kousky (stehna a křídla)
  • 250 g Baby mrkev nebo jiná zelenina1
  • 1 kg Brambory
  • 1 ks Šlehačka
  • dle chuti Koření, sůl
  • 3 lžíce Olej

Instrukce

  • Tip na skvělou večeři! Kuře pečené se zeleninou a bramborami uspokojí i ty nejvybíravější.
    Připravíme si brambory a syrové, očištěné je pokrájíme na kolečka. Kuřecí kousky si ochutíme oblíbeným kořením. Dno pekáče zakapeme olivovým olejem, přidáme kolečka syrových brambor a ochutíme. Poté brambory v oleji s kořením promícháme.
    Přidáme mraženou nebo čerstvou zeleninu (mrkev, květák, brokolice, červená řepa, prostě to, co máte rády). Opět trochu okořeníme, nahoru dáme předem připravené kousky kuřecího masa. Ráda používám grilovací koření s medvědím česnekem. Vše zalijeme šlehačkou a dáme péci do trouby na 180 stupňů Celsia. Pečeme asi 40 minut zakryté poklicí nebo alobalem, pak dalších 20 minut odkryté. Šlehačka se vypeče a maso i zelenina musí být měkké.
     
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account