Kuře na paprice

Vytisknout recept
Maso omyjeme. Cibule nakrájíme najemno a osmahneme na másle, přidáme papriku, bylinky a pomerančovou kůru. Zalijeme vývarem nebo vodou tak, aby bylo maso ponořené. Přidáme na kostičky pokrájené rajče. Vaříme do zmeknutí masa. Pak masi vyjmeme a omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku. Vaříme ještě asi 20 minut, abychom se zbavili moučné chuti. Pak omáčku propasírujeme, aby byla krásně jemná a hladká. Dochutíme solí a citronovou šťávou.
Podáváme s těstovinami, knedlíkem, brambory, co má kdo rád.
Dobrou chuť!
600g - Kuřecí horní stehna
2lžíce - Máslo
2ks - Cibule
3lžíce - Mletá sladká paprika
1lžíce - Provensálské bylinky
1lžíce - Pomerančová kůra
1ks - Rajče
1ks - Smetana na vaření
3lžíce - Hladká mouka
3lžička - Sůl
3lžička - Citronová šťáva
příprava - 20
vaření - 120
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila SIPEJI

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account