Italské risotto s lesními houbami a kuřecím masem

Vytisknout recept
Na rozpáleném tuku postupně osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme kuřecí maso na kostky, polovinu bylinek a po pár minutách, když jsou kouskny masa zatáhnuté, přidáme rýži, zamícháme a na závěr přidáme houby i s vodou (namísto vývaru) ve které jsme je namáčeli. 
Dle potřeby postupně přiléváme bílé víno a neustále risotto mícháme. Těsně před dokončením (ochutnáme, zda je rýže dostatečné měkká), přidáme zbytek bylinek a vmícháme italský sýr. Zaklopíme a necháme 5 minut odpočívat na vypnuté plotýnce a poté podáváme. 
Tipy:
  • Maso kupte od farmáře – myslete na lepší chuť, žádné antibiotika či hormony i dobré podmínky chovu zvířat 
  • Bylinky si vypěstujte, nebo kupte na trhu v květináči a dejte na balkón či zahrádku
  • Houby nasbírejte v sezóně a nasušte do zásoby, dobře se skladují v zavařovačkách, zavřených jen plátýnkem na gumičku
  • Na kvalitě vína nešetřete – rádi si dáte k večeři skleničku 🙂 a ano i děti mohou tento recept jíst, víno se odpaří, jde jen o chuť 
 
1,5hrnek - arborio rýže
1,5ks - kuřecí prsa
1hrst - houby - sušené hřiby
2-3dcl - bílé víno suché
1lžíce - citronový tymián a rozmarýn (čerstvé)
1lžička - římský kmín, sůl a pepř
1hrst - parmazán strouhaný
1lžíce - olivový olej a ghí
1ks - šalotka malá
3ks - medvědí česnek listy
příprava - 10 + namáčení sušených hub 1 hod.
vaření - 40
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila KristinaGrey

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account