Hovězí plátky na hořčici
vložila 19.5.2017
60 min.
příprava
50 min.
vaření
6-8 porce
 
Ingredience
  • Hovězí zadní    1 kg
  • Sůl,pepř,    1 lžička
  • Polohrubá mouka    8 lžíce
  • Olej    3 lžíce
  • Cibule    2 ks
  • Plnotučná hořčice    8 lžíce
  • Sojová omáčka    2 lžíce
  • Mletá sladká paprika    1 lžíce
  • Hovězí vývar    500 ml

Hovězí plátky na hořčici

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Poté mírně osolíme a opepříme. Z jedné strany maso obalíme do polohrubé mouky a zprudka opečeme z obou stran na oleji. Maso vyjmeme a z obou stran potřeme hořčicí. Ve výpeku po mase opečeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme ml. papriku, osmahneme a vše prolisujeme a naředíme vývarem. Metličkou do omáčky vmícháme 2 lžíce hořčice a sojovou omáčku. Podle potřeby dochutíme. Do připravené omáčky vložíme opečené maso, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka ve vyhřáté troubě na 200°C asi 50 minut. Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory, ale fantazii se meze nekladou. Dobrou chuť !

Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Čtěte také
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (6)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
20.5.2017
Dobrý tip na oběd.
20.5.2017
Vyzkoušejte
20.5.2017
Výborné.
20.5.2017
Dobrota
19.5.2017
Skvělé
20.5.2017
19.5.2017
Úžasný receptík
20.5.2017
Zkuste
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (6)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
20.5.2017
Dobrý tip na oběd.
20.5.2017
Vyzkoušejte
20.5.2017
Výborné.
20.5.2017
Dobrota
19.5.2017
Skvělé
20.5.2017
19.5.2017
Úžasný receptík
20.5.2017
Zkuste