Gule zo zemiakovej kaše s kapustou plnené slaninkou

Vytisknout recept
Ak vám zostalo tak 1,5-2 porcie zemiakovej kaše, ľahko z nej urobíte obed pre 4-6 ľudí 🙂
Na panvici si trochu posmažíme nakrájanú slaninku - netreba úplne do chrumkava ako na bryndzové halušky, no tak napoly, aby nebola ani surová ani usmažená - bude chutnejšia.
Na druhej panvici posmažíme cibuľu, pridáme kyslú kapustu, podlejeme vodou a za občasného miešania dusíme asi 15 minút do vyparenia vody. Ochutíme soľou a korením.
Do zemiakovej kaše prisýpame múku a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré rozvaľkáme na doske. Nakrájame na štvorce, na každý dáme pár kociek slaninky a zabalíme do guľky. Postupne hádžeme do vriacej osolenej vody, keď vyplávajú na vrch, vyberieme a omastíme - ja som to obalila v panvici s výpekom zo slaniny. Servírujeme posypané udusenou kyslou kapustou.
 
ks - zemiaková kaša
ks - polohrubá múka
ks - soľ, korenie
ks - slanina
ks - kyslá kapusta
1ks - cibuľa
příprava - 10
vaření - 10
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Emília Balonová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account