Testujeme, blogujeme a sdílíme recenze.
vložila 9.11.2014
30 min min.
příprava
20 min min.
vaření
3-4 porce
 
Ingredience
  • Kuřecí srdíčka - 500 g    500 g
  • Olej    3 lžíce
  • Cibule    1 ks
  • Červená paprika    3 lžička
  • Lahůdkové droždí     ks
  • Kukuřičný škrob     3 lžíce
  • Sůl, pepř     ks

Guláš z kuřecích srdíček

Rychlá varianta tradičního guláše. Vyzkoušíte?

Kuřecí srdíčka nejprve důkladně na cedníku propláchneme studenou vodou. Potom každé srdíčko očistíme, tj. rozpůlíme a odkrojíme všechny cévky.

Na rozpáleném oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme očištěná srdíčka, posypeme paprikou, mírně osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme asi 20 minut, přidáme asi dvě lžíce lahůdkového droždí, místo toho lze použít bujon.

Když je masíčko měkké, ještě dokořeníme. Na zahuštění použijeme kukuřičný škrob - asi 2-3 lžíce rozmíchané v troše studené vody. Necháme zhoustnout, na konec ještě lze přidat asi lžíci čerstvého másla pro zjemnění chuti.

Jako příloha se hodí chleba, vařené brambory, těstoviny, rýže - dle chuti jedlíků.

 

 

 

 

 

Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Čtěte také
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (32)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
27.2.2017
Zaujimavy receptik,srdiecka mam rada,deti zase gulas,tak to skombinujeme!
9.1.2017
já asi zkusím, ale divím se , co má společného droždí a bujon?
7.4.2017
pekařské droždí je něco jiného než droždí, co se používá na pečení...:-
9.1.2017
Ja vnutornosti nemam rada no ludia to papaju.
4.1.2017
krásná barvička
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (32)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
27.2.2017
Zaujimavy receptik,srdiecka mam rada,deti zase gulas,tak to skombinujeme!
9.1.2017
já asi zkusím, ale divím se , co má společného droždí a bujon?
7.4.2017
pekařské droždí je něco jiného než droždí, co se používá na pečení...:-
9.1.2017
Ja vnutornosti nemam rada no ludia to papaju.
4.1.2017
krásná barvička