Připravte si zdravé bramboráčky z cukety

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 28 minutes
Uvařila JitkaValachovičová

Ingredience

  • 500 g Cuketa
  • 500 g Větší brambory
  • 1-2 ks Vejce
  • Sůl himalájská
  • Pepř, majoránka, česnek
  • 150 ml Horké mléko
  • 150 g Hladká mouka
  • Olej na smažení

Instrukce

  • Další způsob, jak zužitkovat úrodu cuket. Recept na cukeťáky nám poslala JITKAKYTKA.
    Brambory omyjeme, oloupeme, nastrouháme najemno do mísy. Přelijeme horkým mlékem.
    Cukety omyjeme, odřízneme konce a nastrouháme nahrubo. Jsou-li starší, tak je před storuháním oloupeme. Přidáme k bramborám, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou a prolisovaným česnekem. Do směsi dáme vejce a hladkou mouku, důkladně promícháme.
    Rozpálíme pánev a na řepkovém oleji smažíme menší placičky. Odkládáme na papírovou utěrku, aby se vsáknul přebytečný tuk.
    Podáváme se zeleninovým salátem.
    Tip:
    Dietnější verzi porkrmu získáme tak, že předehřejeme troubu a těsto rozetřeme v tenké vrstvě na pečicí papír, který jsme nejprve potřeli olejem. Pečeme, až se vytvoří kůrčička.
                              Dobrou chuť! [x] 🙂
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account