Dáváme ženám příležitosti a práci
Čočka s klobásou na víně – Salsiccia e lenticchie
vložila 11.2.2018
20 min.
příprava
30 min.
vaření
4 porce
 
Ingredience
  • čočka (zelená, žlutá...)    0,5 kg
  • rajčata plech    1 ks
  • mrkev    1 ks
  • řapík. celer     1 ks
  • cibule, česnek stroužek    1 ks
  • jalovec, muškát, bobkový list a chilli    1 špetka
  • tymian čerstvý     1 lžíce
  • víno červené    1 dcl
  • voda/vývar     ks
  • klobása    1 ks
  • olivový olej    2 lžička

Čočka s klobásou na víně – Salsiccia e lenticchie

Klobásu pokrájenou na kolečka (je možné použít jak italksou Salsiccia klobásu, tak i klasickou tvrdou klobásu maďarského typu) necháme osmahnout na rozpáleném oleji cca 10 minut. Poté vyjmeme maso a k oleji přisypeme najemno pokrájenou mrkev a řapíkatý celer, přidáme česnek a cibuli. Smažíme do změknutí.

Z měkké cibuli vmícháme rajčata z plechovky, jalovec, muškát, bobkový list a chilli. Přilijeme decku vody, nebo lépe vývaru a vína. Vše dobře promícháme a uvedeme k varu. Necháme víno chvilku odvařit.

Do vařící se omáčky přisypeme čočku a klobásu. Přikryté poklicí necháme dusit do změknutí čočky, cca 20-40 minut (záleží na druhu čočky).

Občas promícháme, aby se čočka nepřipálila, v případě potřeby podlijeme trochou vývaru. Na závěr vmícháme čerstvý tymián. 

 

 

Foto: Pinterest

Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Čtěte také
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (20)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
16.2.2018
vypadá to skvěle
12.2.2018
To vypadá lákavě, zkusím.
12.2.2018
Vypadá to moc dobře, dívala jsem se na recept už včera a dneska ho vyzkouším !
Místo, kde můžeš psát a diskutovat (20)
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
16.2.2018
vypadá to skvěle
12.2.2018
To vypadá lákavě, zkusím.
12.2.2018
Vypadá to moc dobře, dívala jsem se na recept už včera a dneska ho vyzkouším !